Hlavní obsah

Deset důvodů, proč se neopít na vánočním večírku

Novinky, Dana Sokolová

Na bujarém firemním večírku se může odehrát ledasco, zvlášť pokud hlavní roli hraje alkohol. Z prvotní zábavy se tak může vyklubat zcela nečekaný problém. V lepším případě faux pas zavání úsměvnou historkou, která se s člověkem ponese několik let, v horším případě může skončit výpovědí či rozvodem. Zvlášť když to nějaký snaživý kolega zdokumentuje.

Foto: Profimedia.cz

Na firemním vánočním večírku s alkoholem opatrně.

Článek

V Británii oblíbená video-bloggerka Emily Hartridgeová, která svým posluchačům dává pravidelně upřímné rady do života, sestavila žebříček důvodů, proč se neopít na vánočním večírku.

Deset důvodů, proč se neopít na vánočním večírku
1. Alkohol pomáhá uvolnit atmosféru, ale nic se nesmí přehánět. Příliš uvolnění lidé totiž rychleji mluví, než myslí a jejich slova mohou postrádat takt i pochopení.
2. Pod vlivem alkoholu člověk na sebe prozradí víc, než musí.
3. Opilý člověk snadno odhazuje zábrany a skončit v posteli s kolegou, pak nemusí být ničím výjimečným.
4. Příliš mnoho alkoholu může vést ke zvracení. A není nic horšího než tuto nevolnost absolvovat před zraky spolupracovníků.
5. Člověk na sebe může prozradit cokoliv i to, co se týká jeho práce a vztahu k ní.
6. Ani tanec s vrávorajícím kolegou nemusí být všem příjemný.
7. Velký problém může nastat, když svému šéfovi v opilosti člověk řekne, co si o něm skutečně myslí.
8. V alkoholovém opojení lidé vnímají ty druhé za atraktivnější, než ve skutečnosti jsou. Kolegové tak mohou být více než kdy jindy dotěrní lichotníci, kterým nelze uniknout.
9. V opilosti se lidé rádi svlékají. Na soukromé party to je ještě tolerováno, ale na pracoviště nahota skutečně nepatří.
10. Alkohol pomáhá ven i těm nejniternějším pocitům. Člověk se touží za každou cenu svěřit i s tím, co by za normálních okolností nikdy nikomu neřekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Předvánoční party ve stylu finských tradic

Nejpovedenější večírky jsou ty, jež se váží k nějakému tématu. Kovboje a indiány už máte nějaký ten rok za sebou a večírek ve stylu 007 je už lehce ohraný....

Výběr článků

Načítám