Hlavní obsah

Vánoční strom už září i ve Washingtonu

Novinky, zun

I ve Washingtonu už se těší na nadcházející Vánoce. Před Capitolem, kde schůzuje zákonodárný sbor Spojených států amerických, totiž září vánoční strom. V úterý 4. prosince ho slavnostně rozsvítil předseda Sněmovny reprezentantů John Boehner.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U Capitolu se rozzářil vánoční stromVideo: Reuters

 
Článek

Letos došlo k slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu před Capitolem již po čtyřicáté osmé. Poprvé zde byl strom rozsvícen před Vánocemi v roce 1964. Tento strom byl před Capitol zasazen, ale vydržel jen čtyři roky. Silný vítr mu totiž poškodil kořen, a tak musel být v roce 1968 pokácen.

Letošní strom je vysoký 22 metrů a je mu 74 let. Je to smrk Engelmannův. Tento druh je původem ze Severní Ameriky a byl pojmenován po americkém botanikovi, lékaři a meteorologovi německého původu Georgi Engelmannovi. Ten letošní do Washingtonu přijel z Colorada a ozdoben je více než 5000 ručně vyrobenými vánočními ozdobami.

Reklama

Související témata:

Související články

Paříž rozzářila vánoční výzdoba

Jakkoli je Paříž považována za město světel, nyní v předvánočním čase září ještě víc. Na světelné kráse jí totiž přidala vánoční výzdoba. Nejslavnější pařížský...

Výběr článků

Načítám