Hlavní obsah

Ženy se na Vánoce bojí být samy, muži inovují

Novinky, zun

Naprostou nezbytností je o Vánocích pro ženy rodinná či partnerská pohoda. A také kladou důraz na tradice. Muži tak vyhranění nejsou. Každý sedmý muž bude trávit Vánoce sám a téměř deset procent z nich vyrazí na Štědrý den do restaurace.

Foto: Profimedia.cz

Ženy na Vánoce nechtějí být samy.

Článek

Vyplynulo to z průzkumu internetové seznamovací a sociální sítě Leyter.com. Podle něj se do značné míry liší také představy mužů a žen o slavení příchodu nového roku.

Rodina nebo partner u vánočního stromku, kapr s bramborovým salátem k večeři. Tak si představuje své letošní vánoční svátky většina českých žen. Alternativy, jako například štědrovečerní večeře v restauraci, či Štědrý den strávený v „teplých krajích“, je nelákají. Čeští muži přistupují k oslavám jinak. Přestože většina z nich také preferuje českou vánoční klasiku, stále častěji se mezi nimi objevují i tzv. inovátoři. Ti nemají problém strávit Vánoce sami, slavit nechtějí nebo namísto doma připravené štědrovečerní hostiny dají přednost pokrmům z restaurace.

„Muži vánoční svátky zdaleka tolik neprožívají jako ženy. Nebojí se být na Štědrý večer sami a vánoční stromek v jejich domácnosti spíše nenajdete. Na druhou stranu jsou to právě oni, kdo bývá se způsobem trávení Vánoc nespokojen. Každý šestý muž přiznal, že by letošní Vánoce radši strávil jinak. Oproti tomu ženy více ctí tradice a zároveň jsou spokojenější. Naprostá většina z nich by na letošních svátečních oslavách nic neměnila,“ říká k výsledkům průzkumu Martina Horáková, odbornice na vztahy zmíněného seznamovacího portálu.

Silvestr: ženy chtějí zhubnout, muži budou hledat partnerku

Stejně jako na oslavy Vánoc, mají ženy a muži odlišný pohled na způsob trávení posledního dne v roce. Většina žen dává přednost společnosti přátel nebo partnera, či rodinnému kruhu. Muži oslavy spojují nejčastěji s přáteli, každý desátý však bujaré vítání nového roku neplánuje.

Muži a ženy se liší také ve svých novoročních přáních. Každá druhá žena si v roce 2013 přeje zhubnout. Chtějí také zlepšit vztahy s rodinou nebo změnit práci. Oproti tomu muži budou v příštím roce hledat přítelkyni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám