Hlavní obsah

Vánoční romance se Šafránkovou a Abrhámem

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená herecká dvojice Libuše Šafránková a Josef Abrhám se vrací. První prosincový víkend spolu začali natáčet vánoční romanci s názvem Přijde letos Ježíšek?

Foto: Nur Rubio Sherwell / Machete Producciones

Libuše Šafránková

Článek

"Autorka scénáře a režisérka Lenka Kny zasadila do předvánočního času v kouzelné Praze  příběh, v němž se protnou osudy lidí z opačných konců světa. Šarmantní šedesátník José se vrací po třiceti letech do Prahy z emigrace a s sebou přiváží mexickou manželku i krásnou, dospělou dceru. Přestože byl přesvědčen, že rodné město již nikdy neuvidí, nakonec podlehl naléhání dvou žen svého života. Jeho dcera Penélope se totiž marně snaží otěhotnět a věřící manželka Dolores je přesvědčena, že poslední nadějí je zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko," popsala mluvčí projektu Uljana Donátová.

José souhlasí s návratem, který je pro něj radostný i bolestný – vrací se do míst, která znával i ke vzpomínkám, které najednou ožívají. Brzy se ukazuje, že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. A nejen, co se týká vytouženého početí.

Foto: Nur Rubio Sherwell / Machete Producciones

Josef Abrhám při natáčení

„Vánoční nálada produkuje neuvěřitelně zamotané příběhy, vtipné historky i sladkobolné emoce. Příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu a aby na zázraky věřily nejen děti, se odehrává v současné Praze, městě poetickém a magickém, ale bohužel také plném smutných a osamělých lidí, kteří doufají, že i ve svátečním čase zažijí třebas i jenom malé dobro,” řekla autorka a režisérka Lenka Kny.

Natáčení v Mexiku

Do hlavních úloh filmové romance Přijde letos Ježíšek? obsadila Josefa Abrháma a Libuši Šafránkovou, kteří si zahrají dávné partnery. V dalších rolích se objeví Igor Chmela, Václav Postránecký, Pavel Kříž, Danica Jurčová, Radúz Mácha, Marian Roden a další.

"V úlohách Josého manželky a dcery se představí mexické herečky. Dolores Heredia má na svém kontě desítky úloh ve filmech a televizních seriálech. Zahrála si také v amerických filmech, nedávno například ve snímku Get the Gringo (Moje letní prázdniny) s Melem Gibsonem nebo v dramatu známého režiséra Chrise Weitze Za lepší život (A Better Life). Úspěšná mexická herečka Aislinn Derbez, která hraje dceru Penélope, bude muset část své role odehrát v češtině, a proto již řadu týdnů věnovala základům češtiny, aby rozuměla textu, který bude hrát," dodala Donátová.

Natáčení proběhne v prosinci a lednu v Praze a Mexiku. S premiérou počítá společnost Bontonfilm do předvánočního období roku 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám