Hlavní obsah

Michaela Badinková sype na vánočního kapra ořechy

Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Herečka Michaela Badinková, známá ze seriálu Ulice, se domnívá, že letos si Vánoce konečně užije i její dvou a půlletá dcera Evelínka, kterou má s partnerem Janem Teplým. Ale jejich svátky budou dost cestovní. Přesunují se totiž z Česka na Slovensko k hereččiným rodičům.

Foto: Petr Horník, Právo

Michaela Badinková si užije české i slovenské Vánoce.

Článek

Míša Badinková je Slovenka, ale překvapila tím, že mezi tradicemi ani jídelníčkem v rodinách partnera a její žádný velký rozdíl není. „Vím, že se někde na Slovensku jí kapustnica, ale my měli odjakživa rybí polévku. Možná někdy maminka uvařila čočkovou, ale to spíš na Silvestra. Kapra ale neobalujeme, děláme ho na víně, dá se na něj máslo a citron, a posypaného ořechy. To je recept mé prababičky,“ vyprávěla.

Michaela má ráda vánoční tradice. „Nikdy nezapomeneme na krájení jablíček, házíme ořechy do rohu, což má přinést zdraví. Se sestrou jsme házely i pantoflí, aby se ukázalo, zda zamíříme do světa. A vždycky před večeří u nás na Slovensku jíme oplatku s medem a s česnekem,“ prozradila. Kdo by si nedokázal představit, jak taková oplatka vypadá, tak třeba jako karlovarská bez náplně.

Těší se i na to, jak si užije Vánoce její malá dcera. „Loni byla tak unavená, že v půlce usnula. Teď je naopak tak čerstvá, že vydrží i do dvanácti. A Vánoce už vnímá, protože říkala, že Ježíšek jí přinese motorku,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Hanka Svobodová si užívá na Vánoce obžerství

Hana Svobodová se již nyní těší na Vánoce hlavně proto, že se konečně pořádně nají. Modelka drží celý rok diety a kvůli postavě jí jen zdravě. Štědrý den je...

Výběr článků

Načítám