Hlavní obsah

To jsou opravdu štědré Vánoce: Se zlatým stromečkem za 85 miliónů korun

Novinky, Andrea Zunová

Vyhlášené japonské zlatnictví Ginza Tanaka před letošními Vánoci představilo zlatý vánoční stromeček s motivy Walta Disneyho. Jeho cena činí 4 270 000 dolarů (85 miliónů korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Takhle vypadá vánoční stromeček v přepočtu za 85 miliónů korunVideo: Reuters

 
Článek

Zlatý "disneyovský" vánoční stromek představila 21. listopadu v Tokiu jedna ze zaměstnankyň klenotnické firmy Ginza Tanaka. Stromek je 2,4 metru vysoký (váží 43 kilogramů a je celý ze zlata) a je na něm 50 Disneyho postaviček. V obchodě bude vystaven až do 25. prosince.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční stromeček ze zlata

Velmi originální tvorba japonského zlatníka Ginza Tanaky se těší velké pozornosti investorů, sběratelů i světových médií. Z ryzího zlata vyrábí sochy, módní doplňky i hračky.

Foto: Profimedia.cz

Zlatý vánoční stromeček

Mezi jeho nejznámější díla patří platinová kabelka s diamanty, plesové šaty ze zlatých mincí, samurajské brnění nebo právě zlatý vánoční stromeček.

I loni měli zlatý stromeček

V loňském roce vystavovalo japonské klenotnictví vánoční strom z 12 kilogramů ryzího zlata.

Foto: Profimedia.cz

Tokijský vánoční strom ze zlata

„Tento vánoční strom je z dvanácti kilogramů čistého zlata. A když zohledníme také čas a tvrdou práci designéra, lze předpokládat, že hodnota stromu se bude pohybovat kolem 150 miliónů jenů (dva milióny dolarů),“ řekl loni marketingový manažer firmy Naoto Mizuki.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční hvězda rozzáří každou domácnost

Vánoční hvězda neboli poinsettie je nedílnou součástí adventního období v mnoha domácnostech. Přitom se jedná o vcelku nenáročnou rostlinu. Stačí pár...

Výběr článků

Načítám