Hlavní obsah

U Rockefellerova centra v New Yorku už stojí vánoční strom

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sváteční výzdobu spojenou s blížícími se Vánocemi už u nás narazíte v mnoha obchodech, nejinak je tomu i s vánočními stromy. Podobně jsou na tom s chystáním klasických symbolů i v zahraničí. Ve středu 14. listopadu byl dopraven na své místo i jeden z nejznámějších newyorských symbolů - vánoční strom u Rockefellerova centra.

Foto: Profimedia.cz

K Rockefellerovu centru v New Yorku ve středu dorazil jeden ze zdejších největších symbolů - vánoční strom.

Článek

Slavné Rockefellerovo centrum a u něj stojící neméně slavný vánoční strom nejspíš viděli mnozí z vás, a to i když jste třeba nikdy předtím v New Yorku nebyli. Místo i zdejší vánoční atmosféra totiž byly zachyceny ve filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, kde hrál v té době populární herec Macaulay Culkin.

Foto: Profimedia.cz

Slavnostní rozsvícení proběhne 28. listopadu.

Zdejší vánoční strom patří mezi celosvětově známý symbol New Yorku, letos zde budou moci návštěvníci obdivovat 80 let starou a 25 metrů vysokou jedli, kterou ozdobí více než 30 000 barevných a energeticky úsporných LED světel. Zářivá hvězda na špici bude od firmy Swarovski.

Slavnostní ceremoniál s rozsvěcením stromku proběhne 28. listopadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám