Hlavní obsah

Dvě třetiny lidí darují pod stromeček oblečení

Novinky, zun

O letošních Vánocích se dočkáme podobných dárků jako v loňském roce. Zhruba dvě třetiny lidí svým blízkým darují oblečení, doplňky, kosmetiku a parfémy. Nejméně se dočkáme adrenalinových dárků, které pod stromeček plánují dát tři procenta lidí. Vyplynulo to z průzkumu obchodního portálu Aukro.cz.

Foto: Profimedia.cz

Muži i ženy častěji darují věci, ke kterým mají blíž.

Článek

V loňském roce elektroniku darovalo 39 % lidí, v letošním roce se k tomuto dárku rozhodlo 33 % lidí. Ubude také hodinek nebo adrenalinových dárků. Naopak obliba darovat předplatné a poukazy vzrostla na 21 % z loňských 16 %, pobyty a wellness ubytování budou lidé dávat pod stromeček dvakrát častěji než vloni.

Tento trend potvrzuje také Richard Šipoš z portálu Spa.cz: „Podle našich odhadů lidé za wellness pobyty utratí více než v loňském roce. Letos byla poptávka zaměřená spíše na kratší pobyty místo tradičních delších lázeňských pobytů. Zvýšil se také zájem o hotely, které se nenachází přímo v lázeňských městech, ale spíš stranou na zajímavých místech někde v přírodě.“

O tom, co najdeme pod stromečkem, rozhoduje také to, jestli nám dárky daruje muž nebo žena. „Muži i ženy častěji darují věci, které si většinou sami přejí nebo k jakým mají blíž. Od mužů se tak pod stromečkem dočkáme spíše elektroniky, mobilních telefonů nebo počítačů. Ženy naopak rády darují oblečení a doplňky, kosmetiku a parfémy. Největší rozdíl vidíme u knih. Zatímco ženy je chtějí darovat svému okolí ve více než polovině případů, muži tento dar zvolí v 38 %,“ vysvětluje Michaela Papežová, tisková mluvčí portálu Aukro.cz.

Co lidé plánují darovat v letošním roce?
Oblečení a doplňky66 %
Kosmetika a parfémy61 %
Knihy45 %
Herní konzole a hry9 %
Počítače7 %
Adrenalinové dárky3 %

Reklama

Související témata:

Související články

Muži neumějí nakupovat dárky

Nepadnoucí a nehezké spodní prádlo, DVD nosiče a potřeby k úklidu domácnosti. To jsou podle žen naprosto nevhodné dárky, které od mužů nejčastěji dostávají....

Výběr článků

Načítám