Hlavní obsah

Lidé mohou děti z dětských domovů obdarovat i přes internet

Novinky, zun

Každé dítě se těší na Vánoce. Ne všechny děti je ale mají možnost prožít v kruhu rodinném. Je dost těch, které Vánoce stejně jaké všední dny prožijí v dětském domově. A právě dětem z dětských domovů můžeme poslat dárky velmi jednoduchou cestou - přes internet prostřednictvím Stromu splněných přání.

Foto: Profimedia.cz

Každé dítě touží po vánočním dárku.

Článek

Svá přání svěřilo v „dopise Ježíškovi“ 691 dětí z 20 dětských domovů v České republice. Ti, kdo chtějí děti obdarovat, si mohou na webových stránkách projektu jejich přání prohlédnout a také dárek koupit. U každého přání si můžeme přečíst křestní jméno dítěte a jeho věk a přiřazený variabilní symbol. V detailu pak kupující najde i vzkaz dítěte Ježíškovi. Každý si navíc může vybrat, jak starému dítěti chce udělat radost, zda dívce či chlapci, dárce se také může rozhodnout, kolik peněz chce do dárku investovat.

"Každé dítě má jedno přání, které jsme nijak cenově neomezovali. Nechali jsme na zvážení každého (dítěte), zda 'vsadí na jistotu' a vybere si přání cenově dostupné, nebo si zvolí přání dražší i za cenu rizika, že mu ho Ježíšek nesplní," řekla ředitelka Dejme šanci dětem Michaela Chovancová.

Kupovat dárky lze do okamžiku, kdy je koupen i poslední dárek v seznamu, nebo do 12. prosince. V týdnu před Vánocemi pak pracovníci ze sdružení Dejme šanci dětem rozvezou dárky do jednotlivých dětských domovů.

Reklama

Související články

Barvou letošních Vánoc je šedá

Tradičními barvami Vánoc vždy byly zlatá, červená a zelená. I Vánoce ovšem podléhají módě. Letos tedy tradiční barvy ustupují do pozadí a nahradit se je chystá...

Muži neumějí nakupovat dárky

Nepadnoucí a nehezké spodní prádlo, DVD nosiče a potřeby k úklidu domácnosti. To jsou podle žen naprosto nevhodné dárky, které od mužů nejčastěji dostávají....

Výběr článků

Načítám