Hlavní obsah

Centrum Prahy uklidí po silvestrovských oslavách přes 100 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum Prahy bude po silvestrovských oslavách ručně čistit 100 lidí, pomůže jim také 32 strojů. Úklid začne již v pět hodin ráno. Největší nečistoty by měly být odstraněny do 10 hodin dopoledne. Informoval o tom mluvčí Technické správy komunikací (TSK), která bude mít úklid na starosti.

Článek

"Pokud nebude sněžit, skončí hrubý úklid do 10 hodin a všechny komunikace budou dočištěny maximálně do 17 hodin," uvedl Mrázek.

TSK se zaměří například na úklid Václavského náměstí a přilehlých ulic, pěších zón, Staroměstského náměstí, Královské cesty, Karlova mostu, Malostranského náměstí, Nerudovy ulice nebo Hradčanského náměstí. Na pravém břehu Vltavy bude uklizena plocha o výměře více než 133 000 metrů čtverečních a na levém břehu téměř 41 000 metrů čtverečních.

Pokud napadne sníh, může se úklid protáhnout až o 48 hodin. "Při této variantě počítáme s průběžným odvážením sněhu na náplavku Na Františku, kde se budou odstraňovat nečistoty," dodal Mrázek.

TSK nasadí na novoroční úklid 100 lidí na ruční čištění a 32 strojů. K dispozici bude 14 velkoobjemových kontejnerů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám