Hlavní obsah

Jak nejsnáze zabalit vánoční dárky

Novinky, Michaela Cmíralová
Praha

Pokud máte to štěstí a nakoupili jste jen dárky, které jsou už v úhledné krabici, neměl by pro vás být problém zabalit je do vánočního papíru. Jenže to se podaří jen málokdy. Většinou se mezi dárky vyskytne i nějaká ta láhev, neforemný plyšák nebo třeba ostrý a hranatý otvírák. Proto vám teď prozradíme, jak do papíru úhledně zabalit i atypické dárky.

Balení dárkůVideo: Novinky

 
Článek

Například láhev dobrého vína, ta se pod stromečkem objevuje často. Zabalit ji ale nebývá snadné. Samozřejmě si můžete nakoupit tucty ozdobných taštiček nebo dokonce i krabice, které už není problém zabalit. "Pokud ale nechcete zbytečně utrácet a dávat za obal dárku někdy i stejné částky jako za jeho obsah, neváhejte a bez obav se do balení pusťte sami doma," radí Linda Hurníková, která provozuje balicí službu v obchodním domě Kotva.

Základem pro úhledné zabalení atypického dárku je kvalitní balicí papír. Čím pevnější, tím lepší. Je tedy vhodné nakoupit si papíry s vyšší gramáží, které seženete u stánků s dárkovým balením. Papíry v klasických rolích bývají většinou tenčí a snadněji se tak při neopatrném balení roztrhnou. Pokud jste ale zruční, vystačíte si i s nimi.

Foto: Profimedia.cz

Dárky klasických tvarů se balí snadno, co ale s atypickými tvary?

Dále je třeba sehnat si stuhy. Tady se fantazii meze nekladou. V dnešní době si můžete koupit jak levná klubka, tak i speciální silnější papírové nebo látkové stuhy s ornamenty. Z nich si snadno sami doma vytvoříte i mašle. Takže tady opět svým domácím kutilstvím ušetříte i nějaké ty peníze. Navíc si můžete vyrobit mašle v barvách a tvarech, které se k vašemu dárku opravdu hodí.

Ne příliš běžnou metodou balení dárků je také takzvaný americký styl. Dárky se balí do hedvábného papíru a celofánu. Je to skvělá volba právě pro zabalení již zmíněných plyšáků nebo jiných neforemných dárků.

Velkým pomocníkem je pak oboustranná lepicí páska a řezač na stuhy, se kterým snadno dárek na závěr dozdobíte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám