Hlavní obsah

Vánoční cukroví peče většina domácností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ač to tak na první pohled nevypadá, Češi stále rádi pečou vánoční cukroví. Jen málokdo si ho kupuje. Na svátky si ho peče přes devadesát procent domácností. Z internetového průzkumu společnosti Unilever vyplynulo, že hospodyňky se letos chystají upéct v průměru osm druhů cukroví.

Anketa - oblíbené vánoční cukroví celebritVideo: Novinky

 
Článek

V českých rodinách stále vedou tradiční druhy. Na vrcholu pomyslné hitparády se již dlouhodobě drží vanilkové rohlíčky, linecké slepované cukroví, včelí úly a perníčky. Nejvíce druhů pečiva se peče v Jihomoravském kraji, naopak nejméně v Plzeňském kraji.

Přestože z výsledků dotazů vyplývá, že se peče napříč všemi věkovými kategoriemi, více druhů pečou lidé ze střední a starší generace. "Předchozí průzkumy prokázaly, že i když některá z domácností nepeče, dostanou cukroví od svých příbuzných, pečení se tak v rámci rodiny přesouvá na další členy, nejčastěji na babičky," uvedl Petr Hantych ze společnosti Unilever.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám