Hlavní obsah

Velkou vánoční jízdu Notiček a The Tap Tap přivítá Rudolfinum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětský soubor lidové muziky Notičky navázal spolupráci s hudebním souborem The Tap Tap při Mikulášském koncertě ve Státní opeře. Na tento úspěšný koncert bude nyní navazovat Velká vánoční jízda obou souborů 20. prosince od 19.30 hodin v pražském Rudolfinu. Moderátory večera budou Ester Kočičková s Ladislavem Angelovičem z Tap Tapu.

Článek

Notičky si The Tap Tap do Rudolfina pozvaly po dvou letech hraní s cimbálovou muzikou Hradišťan a loňském vystoupení s Loveckým triem Praha. Koncertu, na němž Notičky pokřtí své páté CD s názvem A máme tu svátky, se coby hosté zúčastní i Bára Basiková a Ondřej Hejma.

Notičky, které se vedle stovek vystoupení na domácí scéně za třináct let svého působení pětkrát představily ve Spojených státech, použijí část výtěžku jako každoročně na podporu občanského sdružení Náruč, které provozuje denní stacionář v Dobřichovicích a sociální podnik Modrý domeček v Řevnicích.

The Tap Tap chce vynaložit část výtěžku z koncertu na financování projektu Studeo. "Jde o vzdělávací systém, v němž za studenty škol pražského Jedličkova ústavu docházejí v jejich volném čase lektoři a věnují se jim v oborech, které je baví a zajímají, a které si sami vyberou," říká kapelník The Tap Tap Šimon Ornest.

Vstupenky distribuuje síť Ticketpro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám