Hlavní obsah

Nejkrásnější cizinka Česka prozradila, jak se slaví Vánoce v Namibii

– Praha
Novinky, Saša Šeflová

Paulina Nakashole byla zvolena nejkrásnější cizinkou Česka. Novinkám prozradila, že v Praze žije už čtyři roky a porovnala vánoční zvyky ve své rodné zemi a u nás. "Shoda by se našla. V obou zemích se jí na Štědrý den bramborový salát," překvapila Paulina.

Foto: archiv Miss Expat, Novinky

Nejkrásnější cizinka Česka, Paulina z Namibie.

Článek

Do doby, než se odstěhovala do České republiky, kde studuje ekonomii, trávila Paulina svátky doma. „Vánoce v Namibii jsem vždycky trávila se svojí rodinou. Obvykle jsme chodili do kostela slavit s členy církve, po mši a církevních oslavách jsme se přesunuli domů. Doma jsme potom slavili s rodinou, sousedy a přáteli," vyprávěla.

Překvapila informací, čím se své blízké obdarovávala. "Nejčastější dárek, který jsem dávala rodičům a sourozencům, byly vánoční pohlednice. Když jsem byla dítě, vždycky jsem se na Vánoce těšila a věděla jsem, že dostanu nové šaty. Od malička jsem měla ráda módu a oblečení a tak jsem se moc těšila," pokračovala ebenová kráska.

A co se na Vánoce v Namibii jí? "Vaříme kaše, bramborový salát, různé druhy masa a ryby. Pijeme domácí pivo, které je podobné vašemu burčáku," svěřila Paulina. "Každá rodina v Namibii slaví svátky jinak – závisí to na náboženství, finančních možnostech a také kmeni, ze kterého rodina pochází," vysvětlila.

Od té doby, co žije v Česku, tráví Vánoce se svým přítelem." On je Slovák, takže vlastně jsem o Vánocích na Slovensku, v Bratislavě, kde nějaký čas trávíme i u jeho maminky a máme klasické Vánoce,“ doplnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Dana Morávková má tři Štědré večery

Herečka Dana Morávková s manželem, skladatelem Petrem Maláskem a synem Péťou mají vždycky o Štědrém dnu pořádnou honičku. Kapra se salátem si dávají totiž hned...

Výběr článků

Načítám