Hlavní obsah

Připravte si originální a chutné marcipánové cukroví

Novinky, Karolína Vrbasová
Praha

Nejedna hospodyňka o vánocích přemýšlí nad zpestřením obvyklého cukrovinkového menu. Přinášíme proto originální recept na marcipánové cukroví, jehož příprava je sice náročnější, ale výsledek příjemně ozvláštní váš štědrovečerní stůl.

Marcipánový komínekVideo: Novinky

 
Článek

Lukáš Skála je zkušeným cukrářem, který patří mezi špičky ve svém oboru. Je držitelem jedenácti ocenění v cukrářských soutěžích v rámci celého světa. Třikrát dokonce získal zlato a v roce 2010 v České republice obdržel titul Cukrář roku. V současné době působí  jako zástupce šéfkuchaře v pražském hotelu Intercontinental.

Recepty na netradiční vánoční cukroví s oblibou vymýšlí sám. Důraz přitom klade nejen na specifičnost chuti, ale i na estetickou stránku laskomin. V tomto případě své cukrářské umění předvedl při přípravě marcipánového vánočního cukroví stříkaného čokoládou.

Marcipánové cukroví
marcipán200g
pistáciová pasta30g
mandlový likér50ml
mléčná čokoláda50g
rubínový dekorační pudr1balení

Reklama

Související články

Oslaďte si Vánoce s pravými karamelkami

Ne vždy jsou Vánoce opravdu svátky klidu a pohody. Proto je dobré umět si je osladit a alespoň díky dávce cukru v našem krevním oběhu si z nich příjemné období...

Výběr článků

Načítám