Hlavní obsah

Lahodný studený předkrm z kapra, ideální lék na kocovinu

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapra obvykle konzumujeme smaženého, tato chutná ryba se dá ale zpracovat na mnoho dalších způsobů. Třeba nakyselo s kořenovou zeleninou. Jde o staročeský recept, který je prý oblíbený hlavně v rybářských kruzích. Vyzkoušejte si ho doma i vy.

Studený předkrm: marinovaný kapr na kořenové zeleniněVideo: Novinky

 
Článek

Kapra má většina z nás spojeného hlavně se štědrovečerní večeří a na talíř se nám během roku dostane jen velmi zřídka. Šéfkuchař pražské restaurace Fluidum Ondřej Soukup ale ukázal Novinkám jednoduchou přípravu kapra nastudeno, kterého můžete podávat nejen jako skvělý předkrm k vánoční večeři, ale i kdykoliv během roku. A to nejdůležitější - kapr ve sladkokyselém nálevu je ideálním pomocníkem proti kocovině.

Třeboňský kapr marinovaný v kořenové zelenině ( recept pro 4 osoby )
MASO
vykostěné filety kapra400 g
NÁLEV
bílý vinný ocet2 dcl
voda2 dcl
mrkev100 g
cibule200 g
celer100 g
sůl, pepř, cukrpodle chuti
Foto: Novinky

Třeboňský kapr marinovaný v kořenové zelenině

Postup
Nálev: Svaříme sklenici octa spolu s vodou, na nudličky nakrájenou mrkví, celerem a cibulí, ochutíme na sladko-kyselo solí, octem a čerstvě umletým pepřem.
Filety kapra poklademe na dno zapékací misky. Zalijeme je vroucím nálevem tak, aby byl kapr zcela ponořený, a dáme na 8 minut do trouby rozpálené na 200°C.
Vyndáme a necháme do druhého dne proležet v chladničce. V lednici nám takto připravená ryby vydrží nejméně 14 dní. Podáváme s čerstvým pečivem.

Reklama

Související témata:

Související články

Oslaďte si Vánoce s pravými karamelkami

Ne vždy jsou Vánoce opravdu svátky klidu a pohody. Proto je dobré umět si je osladit a alespoň díky dávce cukru v našem krevním oběhu si z nich příjemné období...

Výběr článků

Načítám