Hlavní obsah

Soutěž o nejlepší vánoční cukroví napadli hackeři

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Poněkud neuvěřitelný problém ukončil internetové hlasování soutěže "Jak peče Praha". Pražská informační služba (PIS), která soutěž pořádá, totiž odhalila útok internetových hackerů na hlasování.

Foto: Profimedia.cz

Hlasování soutěže o nejlepší cukroví napadli hackeři. Ilustrační foto

Článek

„Sama jsem si všimla, že jednomu cukroví přibývaly strašně rychle hlasy. Zatímco ostatní recepty měly pět set až tisíc hlasů, fíkové lanýže měly 20 tisíc hlasů. Podezřelých 17 tisíc hlasů měly ještě medové štědrovečerní koláčky a oříškové řezy, takže jsme nechali udělat IT odborníky audit. Potvrdili nám zneužití internetového hlasování,“ popsala odhalení podvodu v soutěži o nejlepší pražské cukroví ředitelka PIS, Lucie Ramnebornová.

Výsledky internetového hlasování se proto Pražská informační služba rozhodla vynulovat a nechá rozhodnout veřejnost, která přijde cukroví ochutnat 17. prosince do stánku PIS.

Nejlepší cukroví se dostane do kaváren

„Od desíti od rána do osmi večer budeme rozdávat ochutnávky vybraných deseti nejlepších cukroví a lidé budou do urny vhazovat hlasovací lístky se svými favority. Vše pak bude sečteno a autor receptu s největším počtem hlasů získá 18. prosince automobil Ford Ka,“ sdělila právu šéfka Pražské informační služby, která už letos zásobovala vánočním cukrovím všech šest dětských domovů v metropoli.

Od 26. listopadu do 26. ledna 2012 najdete také některé z těchto vybraných druhů cukroví na lístcích deseti pražských kaváren a restaurací, například v kavárně Slavia, v Cafe-Café nebo v Malostranské besedě.

Reklama

Výběr článků

Načítám