Hlavní obsah

V Tokiu září vánoční strom z pravého zlata

Novinky, Andrea Zunová

Vánoční stromeček už dávno nemusí být jen klasicky ozdobený. Jsme zvyklí na stromečky živé i umělé. I ozdoby mají mnoho podob. Klasické kulaté, zvířátka, postavičky, perníčky, mašličky, zkrátka, na co si člověk vzpomene. V japonském Tokiu ale mají opravdový skvost. Vánoční strom ze zlata.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zlatý vánoční stromek vyjde v přepočtu na 38 miliónů korunVideo: Reuters

 
Článek

Proslulé japonské klenotnictví Ginza Tanaka vystavuje vánoční strom z 12 kilogramů (26 liber) ryzího zlata. K vidění je v obchodě od 22. listopadu do 25. prosince. Tento jedinečný strom svou září oslňuje každého, kdo projde kolem.

Foto: Profimedia.cz

Tokijský vánoční strom ze zlata

Hodnota zlata použitého na vánoční strom je přibližně 700 000 dolarů (s ohledem na současnou tržní hodnotu zlata), ale marketingový manažer firmy Naoto Mizuki tvrdí, že je vlastně mnohem vyšší.

„Tento vánoční strom je z dvanácti kilogramů čistého zlata. A když zohledníme také čas a tvrdou práci designéra, lze předpokládat, že hodnota stromu se bude pohybovat kolem 150 miliónů jenů (dva milióny dolarů - 38 miliónů korun),“ řekl agentuře Reuters Mizuki.

Ginza Tanaka

Ginza Tanaka je japonský zlatník, jehož originální díla přitahují světovou pozornost. Z ryzího zlata vyrábí nejen módní doplňky, ale i sochy či hračky. Mezi jeho nejznámější díla patří platinová kabelka s diamanty, plesové šaty ze zlatých mincí, zlaté sochy – např. dvacetikilogramový Santa Klaus, nebo třeba samurajské brnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám