Hlavní obsah

Dana Morávková má tři Štědré večery

Novinky, Saša Šeflová
Praha

Herečka Dana Morávková s manželem, skladatelem Petrem Maláskem a synem Péťou mají vždycky o Štědrém dnu pořádnou honičku. Kapra se salátem si dávají totiž hned třikrát. „Začínáme u Petrovy maminky, pokračujeme u mojí, teprve pak se sejdeme u našeho stromku a potom míříme na půlnoční,“ řekla Novinkám herečka.

Článek

I když polovinu dne stráví přejezdy po pražských bytech, jsou Vánoce pro Danu Morávkovou a její rodinu těmi nejkrásnějšími svátky v roce. „A i kdyby naše maminky nebydlely v Praze, stejně bychom za nimi jezdili. Obě už jsou bez tatínků, i když u Petrovy maminky bývá i jeho bratr s manželkou a malými dětmi,“ vyprávěla Morávková.

„Vánoce jsou nejkrásnější, když je doma malé dítě. Péťa už samozřejmě na Ježíška dávno nevěří, ale nezapomenu, jak jsme mu psávali dopisy a dávali je za okno. Všechno, co si přál, jsme mu vždycky splnili. Naštěstí nesplnitelná přání jako psa nebo koně nikdy neměl. A když si přál mandarinkovník, dostal ho dodatečně k narozeninám,“ svěřila herečka.

Ona sama také velká přání nemá. „Co s hmotnými věcmi? Přeji si, abychom měli silný vztah, dokázali být nad věcí, měli se pořád rádi a byli spolu,“ říká. Spíše než velkými dary se s manželem Petrem zahrnují zážitky. „Třeba nějakou cestou. A pak dostávám od Petra šperk nebo kabelku. Já mu zase dávám krásná pera,“ vypočítala. Manžel se s ní raději dopředu radí o tom, co by doopravdy chtěla. „Ale vždycky máme nějakou maličkost, které říkáme malé štěstí a ta bývá překvapení,“ prozradila Dana.

Do vánočních příprav se ještě moc nevrhla. Čeká ji totiž divadelní premiéra. „Ale už se těším, až budeme každou neděli zapalovat další svíčku na adventním věnci, krájet si jablíčka a zpívat koledy. Stromek budeme mít letos určitě živý. Umělý si pořizujeme, jen když někam brzy po svátcích cestujeme. To ale tentokrát nehrozí. Zůstáváme v Praze, protože na Silvestra mám v divadle dvě představení komedie Indická banka,“ uzavřela Dana Morávková.

Reklama

Související témata:

Související články

Josef Somr vypráví o Vánocích

Audioknihy Šťastné a veselé Vánoce, Vánoční pohádky H. CH. Andersena a Vánoce vydává známý herec Josef Somr. Vyprávění je určeno malým i velkým posluchačům.

Výběr článků

Načítám