Hlavní obsah

Pop-jazzové Vánoce s Michaelem Bublé

Novinky, Stanislav Dvořák

Poslouchat album Christmas je jako vrátit se do sinatrovských padesátých let. Kdo si chce užít pravé "hollywoodské" Vánoce se Santou, Jingle Bells a snesitelným množstvím U.S. kýče?

Článek

Kanadský zpěvák Michael Bublé patří k velkým hvězdám retro-popu a jazzu. Má tři ceny Grammy a už jeho první album se vyšplhalo do Top Ten v Kanadě i Velké Británii. Mezi komerční trháky se řadí deska It's Time (2005) i Call Me Irresponsible (2007) a jeho mužný hlas i odsekávaný swing znají po celém světě - i v době internetu dokázal prodat neuvěřitelných 35 miliónů desek.

V kariéře každého komerčního interpreta jednou přijde chvíle, kdy label zavolá a řekne: tak hochu, potřebujeme peníze, koukej vydat vánoční album. A Michael splnil úkol téměř na jedničku.

Album je dojemné, velmi staromódní, profesionální. Bublé nenašel odvahu k novotám, sází na jistotu a zpívá Silent Night, I'll Be Home for Christmas či Jingle Bells. Z novějších popových fláků přidal coververzi provařené All I Want for Christmas Is You. Závěrečný veselý latino hit Feliz Navidad, kde hostuje i José Feliciano, je asi nejzajímavějším trackem na celém albu jednoduše proto, že není tak ohraný. Zato Ave Maria s americkým přízvukem – nic moc. Nejvíce ovšem pobavil známý americký server Allmusic, který v recenzi na album u skladeb Ave Maria a Tichá noc místo jmen autorů napsal, že to jsou "tradicionály". Šmarjájosef...

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám