Hlavní obsah

Živý, ale nechtěný vánoční dárek vyhodili na mráz

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou obdobím, na které se dětí nejvíce těší zvláště proto, že jim Ježíšek většinou splní všechna jejich přání. Jenomže ne všechna přání jsou rozumná. A když nejsou ani rodiče, může to mít velmi kruté následky. Jeden takový případ, který nakonec skončil šťastně, se stal o vánočních svátcích v Nuslích.

Článek

„Kolegyně mi volala, že na parkovišti blízko Michle našla úplně promrzlé štěňátko, které se krčilo pod autem. Zřejmě to byl vyhozený vánoční dárek. Dala fenečku k sousedce, protože má doma papoušky, ale pak už tam nemohla být, tak mi ji přivezla,“ popsala deníku Právo Žaneta Beranová, která se sama stará o čtyři kočky a pejska z útulku.

Důvodem reakce lidí, kteří fenečku zanechali napospas v mrazivé noci, mohla být její nadměrná velikost. „Je to pořádně velké štěně. Koukali jsme na něj a byl to takový macek, že si myslím, že je to kříženec španělského mastina, který v dospělosti váží až 100 kilogramů,“ řekla chovatelka.

Fenka by venku nepřežila

Paní Beranová ovšem nelenila, rozeslala e-maily a využila veškerých komunikačních sítí, aby obří štěňátko nemuselo do útulku. „Útulky jsou teď přeplněné a navíc to prostředí je tam takové neosobní. Ale tohle bylo snad nejrychlejší udání, jaké jsem kdy zažila. Informace jsem začala rozesílat okolo deváté a už v jednu hodinu odpoledne se mi ozvala paní Višňáková z Podkrkonoší, která provozuje koňskou farmu Bianka (www.utulek-bianka.cz). Tam se stará o koníky, kteří by jinak zbyli na salám, takže má vlastně také takový depozitář. Navíc pro tak velkého psa je to ideální místo,“ vyprávěla žena, která o sobě sama tvrdí, že jakmile se nějaké zvířátko ocitne v nouzi, nějak se k tomu vždycky přichomýtne.

Ještě v pondělí tedy paní Beranová nasedla do auta i s Obříkem, jak fenku pracovně pojmenovala kvůli její velikosti, a vyrazila na sever republiky. „Cesta byla hrozná, ale jakmile jsem dorazila na místo, fenečka vylétla z auta a hned tam byla jako doma,“ dodala Beranová.

Pokud by fenka zůstala celou noc venku, kdy se teploty pohybují kolem minus deseti stupňů, nemusela by se možná vůbec dožít rána. „Záleží hodně na tom, jací jsou to psi, jestli byťáci, nebo jsou zvyklí být venku. U štěňátka se obávám, že by to vůbec nemuselo přežít,“ komentovala případ mluvčí pražského útulku v Troji Jana Přikrylová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám