Hlavní obsah

Vánoční knihy - Irving Stone, Peter Tremayne i Calvin a Hobbes

Patříte-li ke hříšníkům, kteří ještě postrádají nějaké drobnosti pod vánoční stromeček, možná naleznete tip na pěkný dárek mezi dnešními knižními novinkami.

Článek

Irving Stone: Vášně mysli

Americký spisovatel Irving Stone známý svými životopisnými romány o slavných historických osobnostech ve své knize Vášně mysli přináší životní příběh Sigmunda Freuda.

Freudův soukromý život se odvíjel zcela harmonicky: spolu s manželkou Marthou přivedli na svět šest dětí a jejich vztah byl vzácně hluboký. Skandály Freud začal vyvolávat svým výzkumem v době, kdy se z přísně vědeckého fyziologa stal odvážným analytikem mysli. Poznatkem, že hysterie není způsobena poruchou mozku, ale psychickými představami, se dostal do sporu s tehdejšími lékařskými kapacitami. Vyložený odpor vzbudil svými názory na nevědomí a sexualitu...

Jota, překlad Jan Sládek, 984 str., váz., 598 Kč

Bill Watterson: Calvin a Hobbes: Vzhůru na Yukon

Třetí sborník příběhů Calvina a Hobbese, jedněch z nejslavnějších stripových postav, opět přináší filozofii, destrukci a hlavně neskutečnou zábavu.

Calvin a jeho plyšový tygr Hobbes jsou zpátky. Jejich plány a cíle jsou obrovské, ale v cestě jim stojí spousta překážek. Učitelé, rodiče, Susie Derkinová, mutanti pod postelí, špatně fungující stroje času, transmutační pistole a pak hlavně ta obtížná, otravná věc zvaná realita. Ale s pomocí tygra a fantazie se dá pokořit i ta.

Crew, překlad Richard Podaný, 132 str., brož., 189 Kč

Peter Tremayne: Ztracený relikviář

Britský autor Peter Tremayne v devatenáctém příběhu o sestře Fidelmě, přivede hlavní hrdinku do smrtelného nebezpečí.

Sestra Fidelma je s bratrem Eadulfem povolána do města Autun na území Burgundska, kam byl svolán velký církevní koncil. I když přijeli jako členové delegace, musí se záhy vrátit do role vyšetřovatelů, neboť na místě, kde docházelo k tak velkým názorovým střetům, došlo i na vraždu. A nezůstalo u jedné....

Sestra Fidelma je s bratrem Eadulfem povolána do města Autun na území Burgundska, kam byl svolán velký církevní koncil. I když přijeli jako členové delegace, musí se záhy vrátit do role vyšetřovatelů, neboť na místě, kde docházelo k tak velkým názorovým střetům, došlo i na vraždu. A nezůstalo u jedné....

Vyšehrad, překlad Věra Šťovíčková-Heroldová, 296 str., váz., 298 Kč

Anna Lawrence Pietroniová: Rubyina lžička

Debut Angličanky Anny Lawrence Pietroniové Rubyina lžička vzbudil velký kritický ohlas a byl přirovnáván k mezinárodnímu bestselleru Třináctý příběh Diane Setterfieldové.

Když do krámku obchodníka se smaženými rybami vstoupí neznámá bělovlasá žena, třináctiletá Ruby beznadějně propadne jejímu kouzlu. Isa sem přichází hledat nezvěstnou nevlastní sestru a Ruby jí ochotně pomáhá v pátrání s nadějí, že ji za odměnu vezme k moři. Místní vdovy a matky, které truchlí pro muže a syny ztracené ve válce, však na cizinku zahlížejí a nelíbí se jim, že k ní Ruby tak přilnula...

Knižní klub, překlad Radovan Zítko, 400 str., váz., 298 Kč

Selinko Annemarie: Désirée

Román Désirée, který s vlídným humorem vypráví osudy Désirée Claryové, dcery marseillského obchodníka s hedvábím a Napoleonovy první lásky, čerpá z historických pramenů.

Převratné historické události, Napoleonovu cestu ke slávě, jeho pád i drobné události ze zákulisí uvidí čtenář trochu udivenýma očima jeho mladičké snoubenky. Désirée trvale žije v Napoleonově důvěrné blízkosti, vídá ho v kruhu početné Bonapartovy rodiny a pak oficiálně na recepcích a slavnostech jako manželka francouzského maršála Jeana Baptista Bernadotta, pozdějšího švédského krále.

BETA Dobrovský, překlad Jana Pecharová, 504 str., váz., 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám