Hlavní obsah

Designové vánoční tipy

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodli jste se při výběru vánočních dárků zapojit fantazii? Pomoci vám mohou tipy redaktorky kulturního oddělení Práva Kateřiny Farné z oblasti designu. Výběr je široký a fantazii se meze nekladou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Všem ženám bych nadělila výpravnou knihu o šperkařském mistrovství značky Cartier, která vyšla u příležitosti letošní stejnojmenné výstavy na Pražském hradě nazvané Cartier – Síla stylu. Cartiera nosit každá nemůžeme, zato se můžeme kochat více než 350 mimořádnými klenoty alespoň na listu papíru. A ještě tím trochu načechrat peří svým polovičkám," říká Kateřina Farná.

Nadace Terezy Maxové dětem a Rony Plesl SKLENIČKY TERIBEAR

O Vánocích by se mělo pomáhat ostatním a dělat dobré skutky. Nadace Terezy Maxové dětem připravila pod názvem Teribear limitovanou kolekci skleniček na sekt.

Dekor navrhl přední český sklářský designér Rony Plesl. Sklenice, balené po dvou v luxusním černém tubusu, jsou vyrobeny z kvalitní skloviny. Pleslův dekor v retro stylu s motivem medvídka evokuje bublinky pěnivého nápoje.

Obchody Interspar, www.teribear.cz, 249 Kč

René Šulc DŘEVĚNÉ HRAČKY AFRIKA

Pro letošní Designblok připravil český designér René Šulc kolekci dřevěných hraček na kolečkách. Hračky, jak už název napovídá, jsou inspirovány zvířaty z Afriky: lev, žirafa, slon, nosorožec, velbloud. Hlava a tělo jsou pohyblivé, což rozšiřuje možnosti dětské hry. Hračky lze využít i jako dekorační prvek. Hračky nejsou vhodné pro děti do tří let.

DOX by Qubus, www.inveno.cz, od 480 Kč

Helena Heinz SOAP ZEN

Designérka Helena Heinz navrhuje a ručně vyrábí originální mýdla (z hmoty Manufaktura). A říká: „Zabývám se předmětem tiše prostupujícím životem člověka – mýdlem.“ Její kolekce Zen nabízí čtyři typy černých a bílých mýdel. Perforovaný dekor je převedený znak Braillova písma, jenž slouží pro odkapávání nebo pro cirkulaci vzduchu.

www.helenaheinz.com, www.popout.cz, www.hardecore.cz, od 99 Kč

Michaela Tomišková a Yveta Kroupová ROZBÍJÍM SE

Pod značkou Rozbíjím se se skrývají dvě autorky, Michaela Tomišková a Yveta Kroupová. Jejich projekt se pohybuje na pomezí gastronomie a designu. A protože milují čokoládu a sny (nejen ony), rozhodly se namíchat speciální čokolády, do nichž promítly emoce, jako je láska nebo touha. Vše vzniká pod rukama cukráře Lukáše Pohla.

www.rozbijimse.com, od 280 Kč

DEKORAČNÍ SAMOLEPKY NA ZEĎ

Jak si vylepšit interiér osobitě, vtipně a za rozumný peníz? Řešením jsou dekorativní samolepky na zeď, které nabízejí nejen kamenné a internetové obchody, ale i řada českých designérů. Jejich použití je jednoduché, lze je zpravidla lepit na matné i lesklé povrchy, na zeď, nábytek nebo podlahy. K mání jsou v rozmanitých verzích, fantazii a vkusu se meze nekladou.

www.nalepsi.cz, www.sofistick.cz, www.fugu.cz, www.dekorativni-samolepky.cz nebo www.stylishwalls.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na dárky vonící divadlem

Nevíte, čím byste své nejmilejší letos potěšili? Chcete blízké obdarovat dobrou knihou s divadelní tématikou? Nabízíme vám tipy od redaktorky kulturního...

Vánoční tipy ze světa filmu

Chcete své blízké obdarovat dobrým filmem? Pomoci vám mohou tipy redaktorky kulturního oddělení Práva a filmové kritičky Věry Míškové. Ta myslela nejen na...

Vánoční tipy z vážné hudby a jazzu

Tipy na vánoční dárek tentokrát potěší fanoušky vážné hudby a jazzu. Redaktor kulturní rubriky Vladimír Říha si pro čtenáře připravil opravdu pestrý výběr.

Výběr článků

Načítám