Hlavní obsah

Nejotravnější vánoční píseň je prý Last Christmas od Wham

Novinky, bok
Aktualizováno

O Vánocích na nás každoročně kromě nejnovějších hitů z rádií útočí i klasické vánoční hity. Některé nás nikdy neomrzí, jiné naopak v řadě lidí vyvolávají až hysterické záchvaty. Které patří mezi ty nejotravnější?

Článek

Zjistit, jaké z vánočních hitů, které omílají mnohá rádia stále dokola, jsou ty opravdu nejotravnější, si dala za cíl jedna bulharská internetová stránka.

Jak uvedl server Daily Telegraph, v letošní anketě, kde hlasovalo přes 28 tisíc lidí, jednoznačně vyhrála vánoční odrhovačka od Wham! Last Christmas z roku 1984 s téměř 20 procenty.

Nejen zahraniční, ale i česká rádia, označují tento hit za ten pravý "vánoční", a proto jej hrají i několikrát denně. Není se tedy čemu divit, že mnohým už opravdu tento song "leze krkem".

Za britskou popovou skupinou se na druhém místě usadila zpěvačka Mariah Careyová se stejně "ohraným" hitem All I Want For Christmas (15 %). Jak uvedl jeden z hlasujících, "každá písnička se vám zhnusí, když ji budete slýchat stále a stále dokola každý rok".

Mezi nejméně oblíbenými hity se umístila také píseň od Paula McCartneyho Wonderful Christmas Time nebo Eartha Kitt s písní Santa Baby.

(Ne)oblíbené vánoční písničky

Výše uvedený přehled byl jen malou kapkou v moři více či méně oblíbených vánočních písní. Často hranou skladbou je také například klasika Jingle Bells (chcete-li, tak v českém pojetí Rolničky, Rolničky) nebo píseň od Johna Lennona Happy Christmas (War is Over).

I v českých vodách by se ale daly najít vyložené hity. Ať už je to z dřívějších dob třeba písnička Hanky Zagorové Zima, zima, z těch "novějších" pak třeba hity od Janka Ledeckého Sliby se maj plnit o Vánocích, nebo Ryba rybě. Pokračovat by se ale dalo stále dál a dál, záleží jen na vkusu a nátuře každého člověka.

Anketa

Která z uvedených písniček je vám nejméně sympatická?
Wham! - Last Christmas
9,8 %
Mariah Careyová - All I Want For Christmas
7,8 %
Paul McCartney - Wonderful Christmas Time
4 %
Jingle Bells (zahraniční)
5,1 %
Rolničky
3,1 %
John Lennon - Happy Christmas (War is over)
3,7 %
Hana Zagorová - Zima, zima
40,6 %
Janek Ledecký - Sliby se maj plnit o Vánocích
8 %
Janek Ledecký - Ryba rybě
4 %
Znám horší
13,9 %
Celkem hlasovalo 5535 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám