Hlavní obsah

I v Česku nosí vánoční dárky děda Mráz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen Ježíšek nebo Santa Claus, ale také ruský děda Mráz obdarovává děti o Vánocích v Praze. Své služby o svátcích nabízejí četné agentury, které se specializují na rusky mluvící obyvatele. Slibují zážitky, které se prý vyrovnají i slavné "jolce" v Kremlu.

Foto: Profimedia.cz

Děda Mráz

Článek

"Vaše dítě, které roste v Česku, se nikdy ve skutečnosti nesetkalo s dědou Mrázem a Sněguročkou? Nenechte ho čekat. Zavolejte nám ihned a my připravíme pro vaše ratolesti nezapomenutelný svátek," slibuje zájemcům o oslavy jeden z ruských webů s doménou cz.

Pracovníci agentury pak vysvětlují, proč by děti měly poznat tento tradiční symbol ruských novoročních oslav. "Pokud zavoláte dědu Mráze a Sněguročku domů, děti pocítí jejich lásku a zjistí, že má cenu věřit v zázrak, stejně jako poslouchat rodiče, kteří změní pohádku ve skutečnost," tvrdí.

Novoroční symboly si prý dávají záležet na svém zevnějšku. "Jsou vybaveni novými pytli, kožichy a holemi," tvrdí organizátoři zábavy. Objevit se ve svém tradičním úboru ale mohou nejen v domácnostech, ale také v kancelářích, restauracích nebo klubech, které stojí o jejich služby. Ceny jsou podle organizátorů "pohádkové" a záleží jen na druhu zábavy, který klienti zvolí.

Dědu Mráze zažily svého času také české děti. V padesátých letech minulého století byl však děda Mráz vnímán spíše jako ideologický symbol, než zábavný stařík.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční tipy ze světa filmu

Chcete své blízké obdarovat dobrým filmem? Pomoci vám mohou tipy redaktorky kulturního oddělení Práva a filmové kritičky Věry Míškové. Ta myslela nejen na...

Výběr článků

Načítám