Hlavní obsah

Banky se bojí přepadení, policie u nich o Vánocích posílí hlídky

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie o vánočních svátcích posílí bezpečnostní opatření bank v Praze. Více se zaměří na ochranu vytipovaných peněžních ústavů a kontrolu osob pohybujících se v jejich blízkosti. Dohodla se na tom Česká bankovní asociace s pražskou policií.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Policie v Praze bude o vánočních svátcích hlídat banky

Článek

Loni došlo jen v Praze k 43 přepadům bank, přičemž ve 24 případech byli pachatelé dopadeni.

Letos v hlavním městě zažili v bankách horké chvíle třicetkrát. „Objasněnost je zhruba padesátiprocentní,“ dodala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

„Loupeže v bankách jsou často činem ze zoufalství, jen někdy jde o promyšlenou aktivitu. Je totiž evidentní, že přepadení banky velice často končí pro pachatele zklamáním. Nejen kvůli vysoké objasněnosti, a tedy následnému trestu, nýbrž i proto, že banky záměrně mají na přepážkách jen minimální objemy hotovosti. Proti úspěšnosti přepadení navíc působí i časové zámky na trezorech a další opatření,“ zdůraznil náměstek výkonného ředitele České bankovní asociace Jan Matoušek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám