Hlavní obsah

Vánoční nálada zavládla i v Mexiku, otevřeli tu kluziště a ledové iglú

Novinky, Bohumila Kunertová

Vánoce se kvapem blíží a předvánoční nálada pomalu ale jistě pohlcuje každého. A vůbec nevadí, že žijete v zemi, kde zrovna moc nesněží a teploty ani ve vánočním období neklesají pod 20 stupňů. V Mexiko City otevřeli pro místní obyvatele nejen kluziště, ale i iglú s ledovými sochami, aby se všichni dostali do toho správného vánočního rozpoložení.

Článek

Aby se případní zájemci o bruslení netlačili na jedné ledové ploše, otevřeli pořadatelé hned dvě. Rodiny s dětmi, které se přišly podívat na otvírací ceremoniál, přivítal úchvatný ohňostroj, tanečníci na ledě byli doprovázeni tradičními mexickými písněmi.

Po ledě se proháněli muži s klobouky mariachi a ženy v tradičních barevných sukních, návštěvníci si vychutnávali představení v duchu tradic a rodiny.

"Pro město je velmi důležité, aby zde byly takovéto druhy akcí. Jsou orientované především na rodiny s dětmi, zvyšuje se tím i cestovní ruch v zemi. Pro děti je zde zase pěkné místo ke hraní," uvedla Georgina Garduñová. Ledová plocha bude pro veřejnost otevřena až do 9. ledna 2011, kdy také proběhne hokejový zápas mezi Mexikem a Bulharskem. Stovky dobrovolníků také v tento den upečou klasický vánoční dort.

Iglú s ledovými sochami

Pokud někteří návštěvníci nepatří zrovna mezi milovníky bruslení, mohou navštívit ledové iglú. Před vstupem je ale třeba se pořádně obléci, uvnitř je kvůli sochám udržována teplota okolo minus 15 stupňů. Hlavní téma ledového království se točí kolem Santa Clause. Pro děti je zde připraven i vánoční Santův obchod.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám