Hlavní obsah

Proměňte vánoční hvězdu v originální dárek

Právo, Gisela Růžičková

Různobarevné vánoční hvězdy od klasické červené přes růžovou či bílou, s mramorovým vzorem, oválnými nebo vroubkovanými listy, se objevují již od začátku tohoto měsíce. Jsou proměnlivé a hodí se také jako originální dárky pro každou příležitost. S trochou fantazie lze dosáhnout dokonalé kompozice a trefit se do vkusu každého.

Článek

Dárek bude o to originálnější, přihlédneme-li k charakteru obdarovaného. Na co se při výběru rostliny zaměřit? Hlavně na jeho vkus, ale také na životní styl či povahu.

Foto: Profimedia.cz

vánoční hvězda

Většinou dospějeme k závěru, že rodinní příslušníci, blízcí přátelé nebo známí jsou příznivci tradičních a přírodních materiálů či milovníci noblesy nebo fandové módních výstřelků a okázalosti. Podle těchto kritérií můžeme vybírat i aranžmá vánoční hvězdy.

Fandům přírody

Člověku citlivému a srdečnému, který stojí nohama pevně na zemi, je blízké vše, co se točí kolem přírody. Navíc je to rodinný typ, který miluje své blízké a volný čas nejraději tráví doma nebo mezi blízkými přáteli. Domov je pro něho nejdůležitější místo, proto musí být útulné a bezpečné, aby se tam dobře cítil. Takové kamarády potěší rudá vánoční hvězda. Ale bude se jim líbit i květina barvy béžové nebo krémové.

K dekoraci pro vánoční hvězdu použijeme přírodní materiály, např. šišky, jablka, větvičky, ořechy nebo skořici. A pokud květinu naaranžujeme do klasického keramického květináče nebo terakotového přírodního obalu, můžeme si být jisti, že takovým dárkem potěšíme.

Foto: Profimedia.cz

vánoční hvězda

Pro milovníky noblesního stylu

Tito lidé nejenže milují luxus, ale mají také vytříbený vkus. Jsou rádi středem pozornosti, stále touží po něčem výjimečném, což se projevuje výběrem luxusního nábytku i originálních bytových doplňků. Do jejich vkusu se rozhodně trefíme vánoční hvězdou v elegantní krémové barvě. Chybu neuděláme ani výběrem růžové nebo červené, pokud bude aranžmá dostatečně oslnivé.

Foto: Profimedia.cz

vánoční hvězda

Ideální jsou dekorační materiály jako třpytivé vánoční ozdoby a doplňky, elegantní zlaté, lesklé či saténové stuhy a tkaniny nebo třeba perly. Totéž platí i pro výběr květináče nebo květinového obalu, které by měly být rovněž luxusní.

Moderní a extravagantní aranžmá

Pro přátele a známé, kteří vyčnívají z davu, překypují sebevědomím a za každou cenu chtějí být odlišní, milují extravagantní módu, luxusní doplňky a nebojí se „bláznivých“ nápadů, vybereme vánoční hvězdu v oslnivém aranžmá. Tento nekonvenční a kreativní styl se samozřejmě projevuje i u nich doma. V jejich domovech najdeme vždy něco výstředního, ať už jde o obraz, či kus nábytku. Takové kamarády musí vánoční hvězda hlavně překvapit.

Vybereme zářivé barvy, bláznivé doplňky, např. kožešinu, vlnu, zajímavé plastové a kovové květináče, sklo nebo i obaly na CD. Fantazii se meze nekladou.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si vyrobit nápaditý balicí papír

Při procházce přírodou nás upoutávají krásné barvy spadaných listů. S jejich pomocí si můžeme vyrobit originální balicí papír s podzimními motivy technikou...

Výběr článků

Načítám