Některé ze svátečních nápojů vyžadují speciální ingredience. Nenechte se zaskočit zdánlivou složitostí na poslední chvíli a doplňte si ingredience včas. Některé koktejly se lijí do zvláštních sklenic, jiné zase působí výborně, pokud jsou zdobené. A šejkr by se již mohl stát samozřejmou součástí vaší kuchyně...

Black Snow 
Ingredience: 6 cl černého ležáku, Bohemia Sekt Brut
Do sektové sklenky nalijeme černé pivo a opatrně dolijeme dobře vychlazeným sektem.
Vaječný koňak 
Ingredience: 0,5 l rumu, 6 žloutků, 1 plechovka salka, 1 plechovka Tatry Grand 310 g, 1 vanilkový cukr
Vaječný koňak zdobený skořicí a plátkem limety
Vše dobře smícháme a promixujeme. Slijeme do lahví. Můžeme ozdobit skořicí, limetou nebo citrónem.
Bacardi Razz & Tonic 
Ingredience: 4 cl Bacardi Razz, tonic, led, citrón na ozdobu
Bacardi Razz & Tonic

FOTO: archiv, Novinky

Vysokou sklenici naplníme ledem, nalijeme 4 cl Bacardi Razz. Následně dolijeme tonikem. Na ozdobu můžeme použít plátek citrónu. Vložíme dvě brčka a můžeme podávat.
Ivanina 
Ingredience: 2 cl Sirup Fruit de la Passion, Monin 3 cl, Cinzano Limetto 2 cl, Cappy ananas 4 cl, Cappy černý rybíz, Bohemia Sekt Brut
Ivanina

FOTO: archiv, Novinky

Všechny suroviny kromě sektu důkladně promixujte v šejkru. Nalijte do vychlazené sklenky přes strainer a dolijte sektem. Zdobíme řezem ovoce.
Gin Bombay Sapphire &Tonic 
Ingredience: 4 cl Bombay Sapphire, 6 cl toniku, limetka na ozdobu, led
Bombay gin s tonikem

FOTO: archiv, Novinky

Vysokou sklenici typu long naplníme ledem. Na ten následně nalijeme 4 cl Bombay Sapphire a dolije tonikem. Poté lehce promícháme a na závěr drink ozdobíme plátkem limetky.
Bianco Amico 
Ingredience: 1 díl Cinzano Bianco, 3 díly jablečného džusu, drcená/celá skořice, ozdoba: jablko/citron, led
Cinzano Bianco amico

FOTO: archiv, Novinky

Nalijte Cinzano Bianco do sklenice na míchané nápoje naplněné kostkami ledu. Doplňte jablečným džusem a přidejte drcenou či celou skořici a další ingredience. Zamíchejte a dopřejte si Vánoce s Cinzanem.
Cordial Fresh 
Ingredience: led, 2cl likéru Cordial Jana Bechera, 12 cl pomerančové šťávy
Likér Cordial od Jana Bechera s limetou

FOTO: archiv, Novinky

Koktejlovou sklenici naplníme ledovou tříští, kterou přelijeme 4 cl Cordialu a čerstvou pomerančovou šťávou (12 cl). Stejně tak můžeme použít grepovou nebo limetovou šťávu. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče, grepu nebo limetky dle zvoleného druhu čerstvé ovocné šťávy. Cordial je velmi chutný také v kombinaci s limonádou Bitter Lemon v podobě long drinku. Stejně tak je možné Cordial servírovat jako dezert. Ať už samotný ke kávě či horké čokoládě, nebo jím přelít tiramisu nebo kopeček vanilkové zmrzliny.
Metaxa Sangria 
Ingredience: Metaxa 5*, pomerančový likér Bols, citronová šťáva, cukrový sirup, pomerančový džus, červené víno
Metaxa Sangria

FOTO: archiv, Novinky

Ingredience smícháme a podáváme s brčkem a ozdobnou lžící na ovoce.
Easy Breeze 
Ingredience: 4 cl Finlandia Grapefruit vodky, brusinkový džus, limetka na ozdobu, led
Finlandia Easy Breeze

FOTO: archiv, Novinky

Do vyšší sklenice nasypte několik kostek ledu, přelijte Finlandií Grapefruit a dolijte brusinkovým džusem. Lehce promíchejte, na závěr ozdobte plátkem limetky a podávejte.
Jack & Apple 
Ingredience: jablečný džus, Jack Daniel´s Tennessee Whiskey, led, limetka na zdobení
Jack and Apple

FOTO: archiv, Novinky

Sklenici naplňte ledem, přidejte 4 cl Jack Daniel´s Tennessee Whiskey a dolijte jablečným džusem. Na závěr můžete ozdobit plátkem limetky.
Cuba Libre 
Ingredience: 4 cl Cuban Rum Havana Club, 1 cl čerstvé limetové nebo citronové šťávy, 4cl sirupu Sodastream Cola, sodovka, řez limetky
Do sklenky typu long vložíme kostky ledu a přilijeme rum, čerstvou citronovou nebo limetovou šťávu. Připravíme si vlastní sodovku tak, že v přístroji Sodastream nasytíme čerstvou, chladnou vodu na maximum, a tu následně ochutíme sirupem Cola. Vymačkáme řez limetky a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko a míchátko.
Koktejl Martini Gold Royale 
Ingredience: 0,75 dl Martini Gold, 0,75 dl Martini Sekt Brut, Crème de Cassis, led, ostružina
Lahodný likér Martini Gold Royale
Větší sklenici na víno naplňte ze 75 % ledem, dolijte 0,75 dl Martini Gold a 0,75 dl Martini Sekt Brut. Poté přidejte kapku Crème de Cassis a promíchejte. Na závěr ozdobte ostružinou a drink můžete podávat.
Mango Chille 
Ingredience: 4 cl tequila El Jimador Reposado, 3 cl Monin mango pyré, 1 cl Valentina (pikantní chilli salsa), 1 lžíce Fajin (chilli koření), špetka třtinového cukru, 2 plátky čerstvého manga, 1 plátek limetky, 6 kostek ledu
Mango Chile

FOTO: archiv, Novinky

Nejprve si ozdobte sklo – okraj sklenice typu Margarita potřete limetkou a ponořte do připraveného koření Fajin. Do mixéru vložte led, čerstvé mango, Monin, salsu Valentina, cukr a El Jimador a rozmixujte. Obsah přelijte do sklenice, ozdobte plátkem manga a limetky a podávejte.
Meringue (Smetanový zákusek) 
Ingredience: 2 cl Pražské vodky, 3 cl Cacao likéru Monin, 3 cl smetany, 1 cl ananasového džusu, 1 cl sirupu Monin Creme brulée. Ozdoba: čokoláda, čokoládový topping
Meringue

FOTO: archiv, Novinky

Smíchejte ingredience, nalijte do sklenic a ozdobte čokoládou.
Viollet Smoke 
Ingredience: 4 cl Dynybyl Special Dry Gin, 2 cl Monin - Ostružinový sirup, 1 cl cukrového sirupu, 2 cl fresh lime juice, dolít sektem Chateau Radyně extra Brut
Suroviny promícháme v šejkru, nalijeme do Fancy skla na led a dolijeme sektem Chateau Radyně extra Brut. Zdobíme čerstvým ovocem.
Aperitiv Koo koo 
Ingredience: 2cl kaktusového džusu, 1cl okurkového sirupu, růžové víno sladké 1,5 dcl. Ozdoba: brčko, plátek okurky
Aperitiv Koo koo
Do shakeru vložíme led, kaktusový a okurkový sirup a důkladně protřepeme, nalijeme do sklenice a přes lžičku opatrně dolijeme vínem tak, aby se barvy nesmíchaly.