Hlavní obsah

Brněnské výstaviště provoní předvánoční atmosféra

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ideální příležitost pro nákup vánočních dárků pro celou rodinu budou mít lidé na Vánočních trzích, které se budou konat v areálu brněnského výstaviště od 10. prosince a potrvají do Zlaté neděle 19. prosince.

Foto: Profimedia.cz

Na vánočních trzích je k dostání mj. nepřeberné množství ozdob.

Článek

Na trzích lidé najdou prakticky veškerý sortiment zboží, takže si může každý vybrat dárek pro své blízké. Originální dárky nabídne také třicítka řemeslníků v rámci Řemeslnického jarmarku.

Vánoční trhy jsou již tradičně protkány velmi pestrým doprovodným programem. Zábavná show bude obsahovat desítky akcí, mezi účinkujícími bude např. Jana Koubková, Naďa Urbánková, Bokomara, Karel Gott Revival, Eva a Vašek, Ilona Csáková a mnozí další. V pavilonu F bude vyhrazen prostor pro nejmenší návštěvníky, kde děti budou moci trávit čas pod dozorem zkušených pedagogů, zatímco jejich rodiče mohou v klidu nakupovat. Děti potěší svým vystoupením Dáda Patrasová, Majda z Kouzelné školky, 5 Angels a kouzelník Jirka Hadaš.

Vánoční trhy budou pro návštěvníky otevřeny každý den od 9 do 18 hodin. Více informací je k dispozici na www.bvv.cz/vanocnitrhy.

Jarmark v Kroměříži potrvá deset dnů

Vánoční jarmark potrvá v Kroměříži nově deset dnů, dosud jej radnice pořádala pouze dva dny. Obyvatelé i návštěvníci města se mohou těšit zhruba na tři desítky dřevěných stánků s vánočním punčem, svařeným vínem, cukrovím, ozdobami, svíčkami i na stánky s drobnými vánočními dárky. Jde výhradně o řemeslné výrobky lidí z širokého okolí, řekla novinářům kroměřížská radní Jarmila Číhalová.

Vánoční trhy budou zahájeny 10. prosince. Na každý den až do zakončení 19. prosince je plánován také kulturní program, vystoupí např. skupiny Holki, Kamelot, Svatý pluk, Premier, ABBA revival a Jiří Zonyga, uvedla ČTK.

Kompletní program kroměřížských vánočních trhů je k vidění na internetových stránkách www.vanocnikromeriz.cz.

Vánoční koncert pro Nadaci Terezy Maxové

Jeden z nejhezčích adventních koncertů se již 14 let odehrává v Hotelu Hilton Prague. Ten letošní přinese 19. prosince mnoho překvapení, ale především zajistí krásnou vánoční atmosféru, o kterou se postará Okamžitý filmový orchestr pod taktovkou Varhana Orchestroviče Bauera. Orchestr doprovodí ženský sbor Viva Voce. Celou akci moderuje a také zazpívá herečka a zpěvačka Olga Lounová.

Koncert je věnován Nadaci Terezy Maxové, konkrétně projektu Pod křídly. Projekt se zaměřuje na efektivní výuku angličtiny, posiluje komunikační schopnosti, sebedůvěru, schopnost diskuze a sebeuplatnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám