Hlavní obsah

Ateisté si vzali na paškál Vánoce, označili je za mýtus

Novinky, Jakub Kynčl
New Jersey

Organizace s názvem Američtí Ateisté se ve velkém opřela do křesťanů ve své nejnovější billboardové kampani. Pronajala si obří elektronický billboard přímo u jednoho z nejfrekventovanějších tunelů v New Jersey. Na něm promítá znázornění narození Ježíš Krista a k tomu promítá text: "Víte, že je to jen mýtus, tento rok oslavujte rozum".

Článek

Kontroverzní billboard přišel ateisty v přepočtu na 385 tisíc korun a má rozměry 5,5 na 4,25 metru. Prezident ateistické organizace deníku New York Times řekl, že bude billboard viset nejméně do 21. prosince, s trochou štěstí však i přes Vánoce.

Lokalita billboardu je podle Silvermana zcela ideální, protože místem jede velké množství lidí z práce a v daném místě musí jet vždy velmi pomalu. Navíc, pojedou-li za vánočními nákupy, uvidí to, raduje se Silverman.

Na internetových stránkách Amerických Ateistů je k nalezení jejich vyjádření, podle kterého je jejich cílem oddělení státu a církve. Billboard prý není určen k tomu, aby pomohl konvertovat věřící v ateisty. Měl by jen dodat odhodlání ateistům, kteří pozvolna podléhají tlaku slavit Vánoce, aby přestali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám