Hlavní obsah

Havlovi pořádají mikulášský charitativní bazar

Právo, Novinky, zun, vek

Na svátek svatého Mikuláše se v neděli 5. prosince v bývalém kostele sv. Anny a dnes multikulturním centru Pražská křižovatka u Anenského náměstí v Praze od 12 do 18 hodin uskuteční další Mikulášský charitativní bazar Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97.

Foto: Profimedia.cz

Početnější perníkové jesličky nabídne návštěvníkům kostel sv. Matěje

Článek

Spolu s bývalou první dámou jej bude uvádět Kateřina Hrachovcová-Herčíková a kromě jiných jej navštíví Václav Havel, Tereza Brodská, Kateřina Brožová, Richard Müller a Jan Potměšil. Po čtvrté hodině odpolední proběhne mikulášská nadílka. Dagmar Havlová dodává: „Všichni si mohou v krásné předvánoční atmosféře poslechnout nejen koledy a prohlédnout si interiér kostela, ale především nakoupit dárky z chráněných dílen a dětských domovů.“

Výtěžek poputuje zpět všem organizacím, které dárečky vyrobily.

Perníkové jesličky v kostele u sv. Matěje

Adventní koncert se bude konat také v pražských Dejvicích v kostele sv. Matěje a to v sobotu 4. prosince od 15,00. Adventní písně od středověku po baroko představí soubor Hora Fugit. V kostele budou také vystaveny perníkové jesličky.

Na faře u sv. Matěje pak od pátku 3. do neděle 5. prosince poběží prodejní výstava, kde budou k zakoupení různé originální vánoční ozdoby a dárky, šperky, keramika, nebo vitráže, ale třeba také dřevěné dekorace a med.

Zámecký adventní koncert

V neděli 5. prosince bude na zámku v Náměšti nad Oslavou ukončena hudební sezóna.  V zámecké knihovně zde od 17 hodin zazní Zámecký adventní koncert. V programu z děl barokních skladatelů se představí vokální soubor Musica animata Humeris z Třebíče, Cordial string quartet z Náměště nad Oslavou a sólisté Ivana Šedová – soprán, Richard Šeda – cink a Marek Buš – varhany. V první části programu zazní duchovní skladby pro soprán, cink a varhany z doby přelomu 16. a 17. století, druhá část koncertu bude patřit Johannu Sebastianu Bachovi a jeho poměrně náročnému Motetu pro sóla, sbor a orchestr Jesu meine Freude (Ježíši, má radosti) e moll, BWV 227.

Reklama

Související témata:

Související články

Začíná advent - období těšení na Vánoce

Začátek adventu letos připadl na neděli 28. listopadu. Tento den tedy oficiálně začíná období plné těšení a očekávání. Každý předvánoční čas prožívá po svém....

Výběr článků

Načítám