Hlavní obsah

Ježíšek přede mnou dárky utajit nedokázal, vzpomíná Nela Boudová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Nela Boudová (1. prosince oslaví 43. narozeniny) bývala v dětství neuvěřitelně zvědavá, což jí prý zůstalo dodnes. Ať byly ježíšovské dárky před Štědrým večerem ukryty sebelépe, většinou je našla předem.

Článek

„Vždycky jsem chtěla vědět, co dostanu, a tak jsem prošmejdila prostory pod postelí, ve skříních i ve sklepě. To ale neznamená, že bych se pak pod stromečkem neradovala. Naopak, projevovala jsem ohromné nadšení,“ zasmála se Nela.

Jako školačka toužila hlavně po elektrickém pianu. „To jsem vyčenichala nahoře ve skříni, zamaskované svetry. Radost byla samozřejmě veliká, bohužel – nikdy jsem se na něj pořádně nenaučila hrát,“ povzdechla si pohledná tmavovláska.

O letošních dárcích má už předem jasno. Ve Stříbrné Skalici objevila obchod s drahými kameny a koupí tam velký ametyst až z Brazílie.

Místo kapra šmakoun

„Je to taková výduť, geoda, ze které prýští úžasná energie. Bude pročišťovat mou domácnost,“ svěřila se Boudová. Její synové Andrej a Dalibor prý dostanou lego a knihy.

Ještě předtím ovšem bude čtyřčlenná rodina, jejíž hlavou je scenárista Jan Lekeš, večeřet. „Jsme vegetariáni, takže místo kapra servíruji šmakouna (slisovaná bílkovina vyrobená z čistých vaječných bílků – pozn. red). Jíme chlebíčky a další dobroty, podle fantazie. Snažím se pokaždé, aby jídlo bylo lehké, ale i tak se stejně vždycky přejíme, tak jako ve spoustě jiných rodin. Pak na sebe mám vztek a vyčítám si, že se tolik cpu,“ zachmuřila se Nela.

Pokud jde o její práci, v pražském Rubínu nyní účinkuje ve hře Kabelky s Tomášem Matonohou, Lucií Benešovou a Alenou Štréblovou. V Malostranské besedě pak s Janou Bernáškovou v představení z veršů Mariny Cvetajevové za hudebního doprovodu Maria Biháriho a Ivety Kováčové, což je, jak zdůraznila, její „srdcová záležitost“.  Kromě toho ji mohou diváci vidět ve dvou komediích na jevišti Divadla Palace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám