Hlavní obsah

Nastal čas pro nakupování vánočních dárků

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polovina listopadu je rozhodně nejlepším časem, kdy začít s nákupem vánočních dárků. Zbývá nám ještě docela dlouhá doba na to, abychom si výběr vhodného dárku pořádně promysleli. Nákupní horečka těsně před totiž většinou způsobuje, že bezmyšlenkovitě koupíme to, co uvidíme.

Foto: Profimedia.cz

S nákupy vánočních dárků je dobré začít už nyní

Článek

Jistě jsou mezi námi tací, kteří dárky pod stromeček nakupují v průběhu roku. Ti pak mají čistou hlavu a před Vánoci nakupují už jen drobnosti.

Většina z nás však nechává dárky na poslední chvíli a tím se odsuzuje k prožívání nákupního stresu. Pokud se mu chceme vyhnout, pak bychom měli začít právě teď.

Prvním krokem by mělo být sestavení seznamu těch, které chceme na Vánoce obdarovat. Dalším pak finanční limit, který při nákupu dárků nechceme, nebo nemůžeme překročit. A pak už následuje to nejtěžší - seznam dárků, které dotyčným chceme pořídit.

Nejjednodušší je to u malých dětí, které věří na Ježíška a píší mu svá přání. Z těch pak můžeme snadno čerpat. Děti bychom neměli zahlcovat dárky. Určitě by však pod stromečkem měli najít alespoň jeden, který si opravdu přály.

Dárek by měl dostat každý

Pro dospělé už to tak jednoduché není, ti si většinou s Ježíškem nekorespondují. A proto nám nezbývá než zapátrat v paměti, o čem v průběhu roku mluvili, že by si přáli, nebo potřebovali. Nebo nenápadně sondovat, a když už jsme opravdu v úzkých - otevřeně se zeptat. Nejhorší odpovědí, kterou můžeme slyšet, je však: Já přece nic nepotřebuji. Pod stromečkem by totiž každý měl najít svůj dárek.

Faktem je, že na předvánoční slevy spoléhat nemůžeme. Velké slevy začínají v obchodech až po Štědrém dnu. Pomoci nám však mohou zákaznické karty různých obchodů, které mívají výhodné akce a mnohdy ještě připojí k nákupu malý dárek. Levnější zboží najdeme na internetu. Určitě to platí u elektroniky a zboží pro děti.

A co potěší celkem spolehlivě? Určitě vstupenky na divadelní představení. Nebývají nejlevnější a aspoň obdarovaného donutí vyrazit za kulturou. Maminkám, babičkám a tetičkám určitě udělá radost kalendář s fotkami dětí, při jehož výrobě můžete zapojit i svou uměleckou fantazii. No a samozřejmě knihy.

Pro všechny případy je dobré schovat si účtenky od zakoupeného zboží. Ne všechno se musí líbit, nebo dobře sedět. A díky účtenkám se hned po Štědrém večeru může zboží vyměnit či vrátit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám