Hlavní obsah

Andělé jsou s námi prý nejen o Vánocích

Právo, Jiřina Lánská

„Andělé jsou s námi, a to nejen o Vánocích,“ hlásá církev i ti, kteří tvrdí, že jsou s nimi v kontaktu. Nikdy podle nich nejsme sami a vždy je s námi aspoň jeden anděl, který nás chrání a co nejšetrněji nás provede i těmi nejsložitějšími zkouškami. Sama jsem nic takového zatím nepocítila, a tak jsem se vypravila za odborníky. Tedy - za odborníky na anděly.

Foto: Profimedia.cz

Andělé jsou prý mezi námi

Článek

„Poprvé jsem svého duchovního ochránce spatřila v hluboké meditaci. A pak jsem při své přednášce jednou uviděla na zdi jasný obrys čísi postavy,“ tvrdí Jiřina Slámová z Chrudimi, původním povoláním inženýrka zemědělství. Musel to být anděl, kdo jiný?

Dnes se mimo jiné živí tím, že vede andělské semináře, pracuje s andělskými kartami a sošky andílků se u ní doma dají počítat na desítky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiřina Slámová pomáhá druhým energetickou a také andělskou terapií. Cítí, že jejím posláním je vnášet mezi lidi čistou andělskou lásku

„O Vánocích berou lidé anděly na milost, ale měli by vědět, že tu pro ně jsou pořád. Tento čas přináší poselství o lásce a odpuštění a v tom, kdo se této atmosféře poddá, se začnou otevírat i všechny tajné komůrky, které má jinak zavřené, a tak vzniká prostor nejen pro komunikaci se sebou samým, ale i s nehmotnými bytostmi,“ vysvětluje.

Jiřina Slámová se dlouhá léta léčila s chronickou nemocí, trpěla bolestmi a depresemi. Pak prozřela a dnes pomáhá lidem při terapiích. „Lidé umějí málokdy vyjádřit, co cítí. Nedovolí si svoje emoce vypustit do světa, protože se bojí reakce okolí. Všechny nevyjádřené emoce, bez ohledu na to, zda jsou pozitivní či negativní, však v těle vytvářejí energetické bloky. Proto když máte druhé rádi, říkejte jim to.

A když vám naopak něco nesedí, hledejte cestu k láskyplnému vyjádření, a to lze udělat i o samotě. A pak si vše vnitřně zpracujte.

Když ze sebe lidé při terapii vypustí to, co je dusí, otevřou se univerzální lásce, což je most pro spojení s bytostmi světla čili anděly. Když jsme naopak v temných energiích a depresi, vnímat je nemůžeme,“ přesvědčuje mě.

Zastavili kolo štěstí včas

Lenka V. z východních Čech si je jistá, že jí andělé pomohli k penězům. „Kupovali jsme si za -hradní traktor a já měla možnost točit velkým kolem štěstí, a určit si tak procento slevy. Protože s anděly hovořím pravidelně, požádala jsem je, aby mi pomohli vytočit si slevu, která bude výrazná. A představte si, vytočila jsem si slevu ve výši 75 procent!“ Není to tak dávno, co byla v igelitové tašce na Karlově náměstí v Praze nalezena právě narozená holčička. Protože to bylo v den, kdy svátek slavila Tereza, dostala jméno Terezka. Měla opravdu štěstí. Byla nalezena krátce po odložení a to ji zachránilo.

Žena, která ji našla, před televizními kamerami s dojetím říkala, že vůbec neví, co ji přimělo podívat se do tašky mezi stromy. „Je to práce andělů,“ shodují se ti, kteří o sobě prohlašují, že jsou s nimi v kontaktu.

I když existenci andělů nikdy nikdo neprokázal, spousta lidí na ně věří a každý záhadný příběh je pro ně důkazem, že existují.

„Každý z nás má ve svém životě splnit určité úkoly, a pokud jeho čas ještě nenadešel, andělé udělají cokoli, aby nás tu udrželi. Jsme-li v ohrožení života, člověka, který je nám nablízku, navedou, aby nám pomohl. Vnuknou mu myšlenku, aby se někam podíval nebo něco udělal. Pokud však v blízkosti žádný člověk není, vezmou na sebe fyzickou podobu sami,“ vysvětluje další žena, která mi tvrdí, že je s anděly v neustálém kontaktu. Zabývá se výkladem karet a jmenuje se Zdena Weinrichová. Mezi její splněná proroctví prý patří to, že před mnoha lety předpověděla ministerské a posléze premiérské křeslo Stanislavu Grossovi. Škoda že jí andělé nedopověděli, jak to s ním pak dopadne…

Církev na anděly věří

Na anděly však kromě těchto spíše podivínů oficiálně věří katolická církev. Podle biskupa Ladislava Hučka, generálního sekretáře České biskupské konference, jsou andělé „Bohem stvořené osobní a nesmrtelné bytosti“. „Všechny viditelné tvory převyšují dokonalostí. Podle učení církve je od dětství až k hodině smrti lidský život obklopen ochranou andělů a jejich přímluvou. Řeč o andělech vyzývá naši víru k tomu, aby si uvědomila, jak je omezená námi viděná skutečnost,“ tvrdí biskup Ladislav Hučko.

Foto: Profimedia.cz

Mnoho lidí věří, že je někdo nad nimi

Nevidíme je, protože jsme nedokonalí

A je to. Anděly nevidíme, protože jsme nedokonalí. Paní Slámová zřejmě dokonalá je, protože toho vidí opravdu hodně. „Kromě toho, že každý člověk na světě má nejméně dva, kteří jej chrání, existují andělé lidských vlastností, měsíců, ročních dob, zvířat a rostlin, přírodních živlů, ale i tělesných orgánů, dále tu jsou planetární andělé a andělé smrti, kteří nám pomáhají přejít na druhý břeh, a mnozí další,“ vysvětluje.

Aby si lidé andělský svět přizpůsobili svým zkušenostem, stvořili jeho hierarchii. Vyšší příčka je přisuzována archandělům, kteří mimo jiné dohlížejí na anděly strážné. Nejznámější z nich jsou Gabriel, Michael, Rafael a Uriel a každý má své přesně dané kompetence.

Archanděl Gabriel nám může pomoci při překonávání strachu a nerozhodnosti v komunikaci, neboť je ochráncem spisovatelů, novinářů a učitelů. Archanděl Michael nám pomáhá skončit se starým a otevřít se novému - proto má svůj ohnivý meč, s nímž vše staré utíná. Do pravomoci archanděla Rafaela patří léčení a uzdravování a Uriel nás může podržet v řešení palčivých problémů.“ Kdo nevěří, ať tam běží…

Jak na to

Jiřina Slámová komunikuje s anděly podle nálady. Často se ráno probouzí s pocitem, že má vstávat, protože jí někdo chce něco říct. Pak k ní prý přicházejí poselství, která předává dál.

„Andělům stačí říct, co si přejeme, a pomohou nám. Jediné, co potřebují znát, je naše volba. Hlavně jim neraďme, jak to mají udělat. Jejich cesty neznáme, proto to nechme zcela na nich, a své přání jim prostě jen odevzdejme,“ radí.

„Mnozí andělé se narodili i do lidských těl a jsou to lidé, kteří se ve svém povolání věnují druhým. Zdravotní sestřičky, lékaři, psychoterapeuti -právě mezi nimi jich je spousta,“ dodává ještě Zdena Weinrichová. Ať už se do nich někdo narodil, nebo ne, pro mnohé z nás jsou v našich těžkých chvílích takoví lidé ne imaginárními, ale skutečnými anděly. A nemusí být ani Gabriely nebo Michaely, a dokonce to mohou být i ženy, které jinak v seznamu andělských jmen zcela chybí. Že by byl Bůh mizogyn?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám