Hlavní obsah

Černošský betlém pobouřil severní Itálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verona

Liga severu zuří. Italská strana bojující proti imigraci může prasknout vzteky, v budově veronského soudu totiž hrají scénu narození Ježíška černoši.

Článek

Ovšem soud se k angažmá herců tmavé pleti rozhodl schválně, aby tak reagoval na kampaň Ligy severu s názvem „Bílé Vánoce“. V rámci tohoto programu se snaží stranou ovládaná radnice v Coccagliu dostat z městečka poblíž Milána všechny cizince.

Nápad uložit do jesliček ve Veroně dítě tmavé pleti vzešel z hlavy státního zástupce Maria Giulia Shinaii. „Historický výzkum nás učí, že Ježíšek a jeho rodiče byli velmi pravděpodobně tmavé pleti. Tento Betlém patří univerzální vánoční tradici, která v oslavách spojuje všechny křesťany,“ uvedl Schinaia.

„Je to zbytečná provokace, jako nápad, že bychom neměli žádný betlém, abychom neurazili muslimy,“ odmítl nápad ministr zemědělství Luca Zaia z Ligy severu.

„Neměly by tu být žádné bílé či černé Vánoce, pouze veselé Vánoce pro všechny všech barev pleti, etnických skupin a národností,“ stojí si za svým Schinaia.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám