Hlavní obsah

Největší vánoční stromy mají v Mexiku a Brazílii

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce by bez vánočního stromečku nebyly Vánocemi. V Mexiku a Brazílii ale trumfli všechny ostatní, mají ty největší symboly Vánoc na světě. Strom v Mexico City má úctyhodných 110 metrů, brazilský je se svými 85 metry sice menší, zato pluje po vodě.

Článek

V Mexico City byl největší vánoční strom rozsvícen v sobotu 5. prosince.  Zástupce Guinnessovy knihy rekordů Carlos Martinez potvrdil jeho výšku 110, 35 metrů, což znamená nový světový rekord a zápis do Guinnessovy knihy. Předal také starostovi Mexica City Marcelovi Ebrardovi oficiální osvědčení.

Na výzdobě mexického obra pracovalo po celý měsíc na dvě stě lidí. Ozdobili strom 1,2 milióny žárovek, které jsou propojeny  80 kilometry kabelů.

Slavnostní rozsvícení stromu, které provázel ohňostroj s hudbou, sledovaly tisíce lidí.

Druhý vánoční gigant stojí v Rio de Janeiru

Dalším držitelem Guinessova rekordu je největší plovoucí vánoční stromeček v Rio de Janeiru v Brazílii. Je vysoký 85 metrů a osvětlený téměř třemi milióny světel. Rozsvícen byl také v sobotu 5. prosince, a tento akt provázela obrovská show s ohňostrojem.

Dominantou Rio de Janeira je obří socha Ježíše Krista, která se tyčí nad městem. Nyní to vypadá, jako by Ježíš shlížel na strom, který má být blikajícím symbolem míru a klidu v jednom z měst s nejvyšší kriminalitou v zemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám