Hlavní obsah

Američané naplnili dětem na Vánoce tisíce krabic od bot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

V USA skončila sbírka Operation Christmas Child (Operace dítě Vánoc – pozn. aut.). Během ní se ve školních místnostech a v kostelech po celé Americe naplnily velké kontejnery tisíci krabic od bot. Do nich lidé skládali vánoční dárky. Zabalené krabice následně poputují do zemí třetího světa, kde budou rozdány dětem.

Článek

Tato předvánoční aktivita vznikla díky charitativní organizaci Samaritan’s Purse. Ta dbá o to, aby zajistila Vánoce i dětem v zemích třetího světa. Spolu s dárky jim také předá i příběh o Ježíšovi.

Lidé krabice od bot plní hračkami, sladkostmi, které se nerozpouštějí teplem, oblečením, školními a hygienickými potřebami, které následně zabalí a odnesou do lokálních sběrných center.

Charitativní akce Operation Christmas Child začala v roce 1993. Jen v roce 2008 se podařilo sesbírat téměř 8 milionů krabic, které doputovaly k dětem v chudých částech světa.

Krabice od bot, plné hraček a předmětů denní potřeby, proudí do sběrných center nejen v USA, ale také například ve Velké Británii, Kanadě, Německu, Austrálii, Nizozemsku, Irsku či Finsku.

Každý rok jsou pak přepraveny do zemí třetího světa, kde jsou rozdělovány chudým dětem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám