Hlavní obsah

Američané bojují v loterii o vstupenky na rozsvěcení vánočního stromu

– Washington

Lístky na ceremoniál rozsvěcení vánočního stromu ve Washingtonu D.C. budou rozdělovány prostřednictvím on-line loterie. Rozsvěcení vánočního stromu i vánočního osvětlení ve městech se stává významnou společenskou událostí v mnoha městech světa.

Článek

Protože o tuto akci mají obyvatelé velkoměst, jakým je i Washington D.C., velký zájem, rozhodli se zástupci federální agentury National Park Services, že letos budou vstupenky na tento ceremoniál poprvé rozdělovat prostřednictvím loterie.

Podobně byly distribuovány vstupenky do Bílého domu na typickou velikonoční zábavu, kterou Američané každoročně organizují pod názvem Easter Egg Roll. Jenže místo konání se úplně zaplnilo už první den v devět hodin ráno. Mnoho lidí se na místo nedostalo vůbec, jiní byli z areálu vykázáni, když některé systém dovnitř na jejich lístky prostě nepustil.

Mnozí doufají, že tato akce bude zorganizovaná lépe a že National Park Service nebude mít podobné problémy.

On-line loterie na www.thenationaltree.org probíhala od středy 4. listopadu do pátku 6. listopadu. V loterii byly všechny lístky zdarma, ale ve velmi omezeném počtu - 2 800 lístků k sezení a 7 000 lístků k stání.

Vánoční strom bude osvětlen 3. prosince.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám