Hlavní obsah

Drda bude mít na Štědrý den kapra hned dvakrát

Vítěz soutěže Česko hledá SuperStar Zbyněk Drda (22) ví, že Vánoce jsou velmi tajemné svátky. V adventním čase si rád zapálí na věnci svíčku a tiše přemýšlí o tom, čeho by rád v životě dosáhl. Zbyněk se snaží nepodléhat přehnanému konzumu a užít si nejkrásnější období roku v pohodě.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Zbyněk Drda

Článek

To znamená spolu s rodiči a bratrem v atmosféře vzájemné lásky a porozumění. Ne náhodou se nedávno při charitativní akci pořádané Hankou Kynychovou, na které zpíval pro děti z dětských domovů, vyjádřil, že největším vánočním dárkem pro něj je, když se o svátcích všichni sejdou doma.

„Vánoce jsou u nás doma úžasné, po žádné změně netoužím. Mám rád naše rodinné zvyky. Na Štědrý den většinou dodržujeme půst, nanejvýš jen tak uzobneme a v žádném případě to nesmí být maso,“ tvrdí Drda.

A vzpomíná, jak se jako dítě nemohl dočkat, až vyjde první hvězda a zasedne se ke společné slavnostní večeři.

Štědrovečerní menu je klasické

„K večeři je klasika. Předkrm kapr na černo, rybí polévka a pak kapr smažený jako řízek s bramborovým salátem. Maminka dává na Štědrý večer každému pod talíř šupinku, aby měl celý rok štěstí. Já si ji potom vždycky uložím do peněženky, aby se mě držely peníze,“ směje se Zbyněk.

A protože si na sladké moc nepotrpí, raději než po cukroví sáhne i na Štědrý večer po ovoci. Rád hledá vytouženou hvězdičku v jablkách.

„Vždycky jsem měl štěstí. Podařilo se mi rozkrojit jablíčko maximálně na druhý pokus tak, jak je potřeba. Možná i právě proto se nám pohromy o Vánocích vyhýbají. Nepamatuji se, že bychom něco zapálili nebo rozbili, nikomu neuvízla kost v krku, ani stromeček nám nikdy nespadl,“ vzpomíná Zbyněk Drda.

A chlubí se: „Ani s dárky nebyly problémy, vždycky jsem pod stromečkem našel něco, co jsem si moc přál. Dokonce i já jsem jako dárce uspěl. Dříve jsem je kupoval už měsíc před Vánocemi, teď je toho času méně... Mám ale vše do detailu promyšlené, takže třiadvacátého prosince skočím do obchodu a bude to.“

Reklama

Související témata:

Související články

Nicole Kidmanová stráví Vánoce na pláži

Letos si chce Nicole Kidmanová užívat Vánoce v horkém slunném počasí. Odjede proto s manželem Keithem Urbanem k rodičům do Austrálie a spolu s širokým...

Výběr článků

Načítám