Hlavní obsah

Osobnosti české kulturní scény natočily vánoční klip malým dětem

Novinky, Karolina Zarzycká

Vánoce s předstihem si užily herecké osobnosti, když na posledním zbytku sněhu ve Špindlerově mlýně natáčely klip k vánoční písni z hudební knihy Velcí herci malým dětem.

Článek

Kniha je plná veselých písní, not, básní a kreseb, jež pro děti nazpívali a nakreslili oblíbení herci Jiří Bartoška, Zuzana Dřízhalová, Gabriela Osvaldová, Ivana Chýlková, Jakub Prachař, Martha Issová, Martin Dejdar, Jiří Macháček, Jiří Lábus, Táňa Vilhelmová a Mojmír Maděrič. 

Na Vánoce za okny nám svítí hvězdy stromečků. Na Vánoce voní láska z vytoužených dárečků...,
z písně Velcí herci malým dětem

Ve videoklipu ožila vánoční písnička Velcí herci malým dětem, již zpívají všichni výše jmenovaní herci a s nimi ještě zpěvák Ondřej Ruml. Ve videoklipu režiséra Miroslava Mirčeva však místo velkých herců účinkují a na hudební nástroje hrají právě malé děti.

Natáčelo se v penzionu Janka Ledeckého a jeho okolí, na posledním ostrůvku sněhu, který v Krkonoších zbyl. Zkušenému štábu se přesto podařilo vytvořit kouzelnou atmosféru idylických, pohádkových Vánoc, jak je známe ze starých obrázků.

Videoklip Velcí herci malým dětem

Režie: Miroslav Mirčev

Kamera: David Herák, Jan Keberle

Kamera: David Herák, Jan Keberle Střih, obrazová postprodukce: Andy Aron, Andrej Horas

Produkce: Czechfilms, Lucia Šoralová

„Vánoce jsou chvílí, kdy jsou lidé více než jindy nakloněni nemyslet jen na sebe, obdarovávat a pomáhat potřebným... Myslím, že naše knížka je k tomu skvělým prostředkem, protože originálním způsobem spojuje dvě bohulibé myšlenky: knížku plnou chytlavých písniček o zvířátkách pro děti, jež má pomoci pacientům s maligním lymfomem, jejich blízkým a přátelům,“ vysvětlila producentka celého projektu Lucia Šoralová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám