Hlavní obsah

Sporťák Tittelbach nosí domů na Štědrý den brambořík

Sportovní moderátor Václav Tittelbach se nemůže Vánoc dočkat. Doufá, že ty letošní budou zcela mimořádné. „Pořídil jsem si na stará kolena mimino. Synovi teď budou dva roky, myslíme si, že Vánoce bude poprvé vnímat. A tak chceme svátky našemu prckovi zcela přizpůsobit,“ upřesňuje komentátor, proč se na letošní Vánoce tak moc těší.

Článek

Spolu s přítelkyní Lenou už probírají scénář, podle kterého bude Štědrý večer probíhat. Zároveň také společně procházejí obchody, kde sondují, co se tomu druhému líbí.

„Peníze do obálky nikdy nedávám, to mi připadá neosobní. Naštěstí pořád existují paragony a věci se dají vyměnit. Stalo se, že jsem netrefil velikost nebo vzor, ale to mě neodradilo. Pořád se snažím překvapovat a na Štědrý večer dopoledne vždycky nosím Lence brambořík,“ chlubí se sporťák Vašek Tittelbach a vypočítává své neměnné zvyky.

„Štědrý večer bývá jasný. Odpoledne se jdeme projít ke Karlovu mostu, dřív jsme tam chodili vypouštět kapra. To už ale neděláme od té doby, co jsem se dozvěděl, že kapr, když se ponoří do studené vody, utrpí šok a umře. Spíš se kocháme krásou Prahy, zpívají se tam koledy, přijdou i kamarádi, se kterými se rok nevidíme, dáme si svařák. Stal se z toho už takový zvyk,“ říká Václav Tittelbach.

I sváteční večeře bude i v jeho rodině naprosto klasická. „Menu je u nás naprosto stejné jako všude, ryba, salát, cukroví, žádné zvláštnosti, přesto je to výjimečné a mimořádné,“ říká Tittelbach a doplňuje:

„Budeme se snažit udržet i různé zvyky. U nás doma se například dodržovalo i to, že od slavnostní večeře se nemá v žádném případě vstávat, což s dvouletým dítětem asi nebude možné splnit. Bude to spíš legrace udržet ho u stolu,“ uvažuje moderátor.

Reklama

Související témata:

Související články

Ondřej Ruml si láme hlavu nad dárky

Hvězda lyrikálu Kudykam zpěvák Ondřej Ruml (29) přiznává, že s vymýšlením, čím koho o Vánocích obdarovat, má trochu problémy. Často si dlouho dopředu láme...

Drda bude mít na Štědrý den kapra hned dvakrát

Vítěz soutěže Česko hledá SuperStar Zbyněk Drda (22) ví, že Vánoce jsou velmi tajemné svátky. V adventním čase si rád zapálí na věnci svíčku a tiše přemýšlí...

Nicole Kidmanová stráví Vánoce na pláži

Letos si chce Nicole Kidmanová užívat Vánoce v horkém slunném počasí. Odjede proto s manželem Keithem Urbanem k rodičům do Austrálie a spolu s širokým...

Výběr článků

Načítám