Hlavní obsah

Vánoční samolepící dekorace dotvoří sváteční atmosféru

Novinky, Kristýna Křížová

Pokud nemáte moc času na vánoční výzdobu, ale stejně chcete doma vykouzlit tu správnou vánoční atmosféru, tak si vezměte na pomoc samolepy. Díky nim se byt nebo pokoj změní v zimní zahradu během pár minut. Máme pro vás tipy na zajímavé kousky s vánoční tématikou.

Článek

Vánoční samolepy jsou vhodné pro mnoho povrchů, hodí se prakticky na jakoukoliv hladkou a čistou stěnu, okrášlí klasické zděné či sádrokartonové stěny, sklo i plastové stěny či povrchy nábytku.

Po rozbalení z tubusu byste měli fólii na několik minut vyrovnat, můžete ji třeba zatížit knihami. S nalepováním začněte až tehdy, když je povrch fólie rovný.

Novinkou na trhu jsou nástěnné plastické nálepky v podobě květin, kapek nebo motýlů či vážek. I ty budou na Vánoce vypadat efektně.

Při lepení klasických samolepů fólie podržte u stěny, zkontroluje správné umístění - udělejte si na stěně tužkou orientační body. Pak přejeďte velkým tlakem po folii kvůli potřebné přilnavosti. Je třeba, aby fólie opravdu držela na svém místě.
 Poté je čas pro strhnutí zadní neprůhledné části.

Dekorovat můžete i zaoblené povrchy

Pokud budete samolepy aplikovat na zaoblené povrchy, vezměte si na pomoc fén. Díky němu můžete samolepy využít i na oblé hrany kuchyňské linky či jiného nábytku.

Některé samolepy koupíte jako kolekci drobných vzorů, které si můžete poskládat dohromady podle fantasie a prostorových možností. U nich si dávejte ještě větší pozor s nalepováním, po nalepení po nich pro jistotu přejeďte tupým předmětem.

Děti na Vánoce potěšíte samolepkami s motivem jejich oblíbených hrdinů. Vsaďte na klasiku a umělecké ztvárnění. Milerův krteček je mnohem hezčí než tuctový Santa Claus.

Pokud si dáte pozor a nalepíte samolepy na opravdu hladký a čistý povrch, tak by vám měly během Vánoc udělat dobrou službu. Po nich půjdou bez problémů zase odlepit.

Anketa

Čím dekorujete o vánocích velké plochy v bytě?
Používám umělý sníh.
5 %
Dekoruji samolepkami.
9,6 %
Větvičkami s červenými stuhami.
55,2 %
Nedekoruji.
30,2 %
Celkem hlasovalo 2337 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám