Hlavní obsah

Profesionální chůvy pohlídají děti i na Silvestra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezstarostnou silvestrovskou oslavu si mohou užít i rodiče malých potomků. Agentury na hlídání dětí nabízejí pečovatelky také na poslední noc v roce. Ceny jsou sice oproti běžným sazbám dvojnásobné, ale záruky, že se dítě neopije nebo ho nezraní zatoulaná petarda, vynaložené peníze vyváží.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

I rodiče malých dětí mohou vyrazit na silvestrovskou party. O děti se postará chůva - profesionálka.

Článek

Rodiče mají zájem spíše o večerní hlídání dětí doma, nejsou ochotni dávat potomky do cizího prostředí na celou noc. "Letos na Silvestra budeme hlídat asi v 35 rodinách," řekla Věra Hájková z Agentury Pohoda, která má v registru na 140 pečovatelek a chův. Speciální silvestrovské hlídání mimo domovy agentura nepořádá.

Zájem o večerní hlídání na Silvestra je ale nižší než během roku, míní Monika Hlaváčková z Agentury Baby. "Rodiče si to nakonec nějak zařídí. Asi zafungují babičky nebo co. Z dvou, tří objednávek mi ve finále vyjde tak jedna nebo žádná," řekla Hlaváčková, která provozuje "hlídací" agenturu osm let.

V ceně se projeví příplatek chůvě, která musí obětovat svůj Silvestr 

Větší zájem o hlídání dětí o silvestrovské noci mají prý cizinci. A nejen ti, kteří v Praze bydlí, ale i zahraniční turisté, kteří přijeli obdivovat krásy české metropole. "Zájem mají také hotely. Zahraničním turistům, kteří sem přijedou na Silvestra, tak organizují večerní hlídání," uvedla Hájková.

Ceny za hlídání dětí poslední noc v roce jsou vyšší než během roku. "My dáváme dvakrát víc než normálně během roku, kdy bereme 115 korun za hodinu. Jde o příplatek chůvě, která musí obětovat svůj Silvestr," uvedla Hlaváčková.

Agentura Pohoda chce po cizincích 300 korun za hodinu hlídání, v českých rodinách vybírá o stovku méně. "V českých rodinách se hlídá už tak od šesti, sedmi večer. V zahraničních až tak od devíti, deseti hodin. Ale pak se to protahuje do tří, do čtyř do rána," uvedla Hájková.

Po příchodu rozjařených rodičů chůva většinou odchází, hlava rodiny jí zaplatí taxík domů. Snídani na Nový rok už dětem většinou připravují mírně rozespalí rodiče. "Měli jsme ale případ, že chůva byla u dětí na Silvestra a pak ještě prvního, ale to je vzácné," řekla Hájková.

Služby "hlídacích" agentur využívají během svátků a na Silvestra také firmy, když pro své zaměstnance organizují firemní večírky. "Postaráme se o dětičky, kdykoliv se dospělí veselí," dodala Hájková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám