Hlavní obsah

Šárka Záhrobská: Vánoce jsou krásné, protože jsme jako rodina spolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENECKO

Chalupa na Benecku v Krkonoších letos opět přivítá lyžařskou rodinu Záhrobských, která tu tradičně tráví vánoční svátky. "Snad až na dvoje Vánoce jsme tu byli pokaždé," říká mistryně světa v lyžařském slalomu z roku 2007 Šárka Záhrobská (23). U štědrovečerního stolu se sejdou rodiče, Šárka a její bratr Petr, také český lyžařský reprezentant.

Článek

"Dříve tu s námi býval i dědeček," připomene Šárka, která se i na Štědrý den chystá trénovat. "Bude záležet na tom, jaké bude počasí a sněhové podmínky," zdůrazňuje světová šampiónka.

Večeře se u Záhrobských dělí. "My s tátou moc nejíme ryby. Speciálně kapra nemusíme," přiznává Šárka. "Maminka s bratrem ho ale mají rádi, a tak si ho dají. My s tátou budeme mít řízky. Samozřejmě že s bramborovým salátem," dodává lyžařka.

Jako malá holčička Šárka ráda pomáhala mamince s přípravou večeře a s pečením cukroví. "Byly doby, kdy ho maminka pekla spoustu, a to nejrůznějších druhů. Ale v posledních letech, protože býváme s tátou až do 22. prosince ve světě, a taky maminka jezdí zase s Petrem po jeho závodech, se u nás cukroví už nepeče. Nestíháme. A vůbec bereme vánoční hodování tak nějak volněji," tvrdí Šárka.

Stromeček bude u Záhrobských maličký, dárků poskrovnu. "Když jsem byla malá, býval stromek velký, se spoustou světýlek, prskavek a kupou dárků. Pamatuji se, jak jsem vždycky vběhla do pokoje, a rozsvítily se mi oči. Bývaly to nádherné Vánoce na horách, venku sníh, mrzlo… Teď je to samozřejmě trochu jiné. Dárky kupujeme tak, že tu a tam někde zahlédneme maličkost, která někomu může udělat radost.

Ale naše Vánoce jsou i tak pořád krásné. To proto, že jsme jako rodina spolu, což se nám jinak během roku povede jen málokdy. Proto si zcela určitě připijeme na zdraví a na to, abychom se na Benecku zase za rok všichni sešli," zdůrazňuje Šárka Záhrobská.

Reklama

Výběr článků

Načítám