Hlavní obsah

Pošty v hlavním městě budou před Vánoci fungovat i v neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká pošta vychází vstříc zapomnětlivým, kteří posílají vánoční pohlednice či dárky na poslední chvíli. Před Vánoci budou otevřené všechny pražské pobočky i v neděli. Firma slibuje, že adresátům před svátky dorazí zásilky odeslané nejpozději v pondělí 22. prosince. Uvedl to mluvčí pošty Ivo Mravinac. Vedle toho budou v Praze čtyři pošty fungovat i na Štědrý den.

Článek

Na Štědrý den bude mít otevřeno hlavní pošta v Jindřišské ulici a pobočky na letišti v Ruzyni, v nákupním centru Europark Štěrboholy a u hypermarketu Interspar v Hostivaři. Tyto pošty spolu pobočkou na Pražském hradě budou mít otevřeno i na Nový rok.

Nedělní provoz pošta před Vánoci zavedla hlavně kvůli nevyzvednutým balíkům. "U obyčejného balíku negarantujeme dobu doručení, ale podle statistik dostane zásilku adresát nejpozději třetí den. U expresních balíků doručujeme standardně do druhého dne," dodal mluvčí.

Větší časovou rezervu by si lidé měli nechat u zásilek do zahraničí. "Zásilky jsou druhý den z naší republiky vypravené, ale záleží na partnerské poště v zahraničí, jak rychle je doručí. Velmi dobré zkušenosti jsou například s Deutsche Post anebo severskými zeměmi," uvedl mluvčí.

Pošta zatím podle mluvčího předvánoční nápor zvládá. Doručování je takzvaně bezezbytkové, což znamená, že třídící linky stačí vše odbavit v potřebných termínech.

Sběrný přepravní uzel Praha Malešice před Vánoci vytřídí každý den přes 160 tisíc balíků proti běžnému počtu 50 000 až 60 000 zásilek. Loni před Vánoci to bylo 140 000 zásilek denně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám