Hlavní obsah

Dagmar a Václav Havlovi na Vánoce soutěží o nejlepší bramborový salát

V kruhu rodiny, která se letos v červenci rozrostla o vnučku Sofii, stráví letošní Vánoce bývalý prezident Václav Havel s manželkou Dagmar. Jako každý rok se prý u Havlů bude "soutěžit" při přípravě bramborového salátu.

Foto: Právo

Havlovi budou mezi sebou, jako každý rok soutěžit o to, kdo připraví lepší bramborový salát.

Článek

"Čirina (známá maďarsko-slovensko-česká kuchařka Irena Košíková) nám obalí kapra a my se budeme tradičně s manželem prát o to, kdo udělá lepší bramborový salát," prozradila Havlová. "I když já samozřejmě dělám lepší - to všichni vědí," dodala s úsměvem.

Havlovi byli v sobotu před polednem hosty pořadu Českého rozhlasu Tobogán, kam si je potřetí v předvánočním čase pozval moderátor Aleš Cibulka. Opět si k hudebnímu doprovodu vybrali Anetu Langerovou.

Manželé Havlovi Cibulkovi přiznali, že letošek byl pro ně hektický. Bývalý prezident předčítal svou hru Odcházení, která se ve světové premiéře koncem května objevila v pražské Arše. První uvedení měl i dokument Občan Havel, který mapoval zákulisí jeho prezidentské éry.

Návrat k divadlu je letos pro Václava Havla největším zážitkem

Právě odchod z politiky a návrat k divadlu označil Havel za jeden ze svých největších letošních zážitků. "Byl složitější, než jsem tušil. Dopadlo to ale relativně dobře a jsem rád," uvedl. Odcházení bylo uvedeno na řadě scén včetně zahraničních. Premiéry prý Havel viděl v Praze, Londýně, Varšavě a Bratislavě.

"Pojedeme ještě do Plzně a Českých Budějovic," řekl. Divadelní hra je podle něj polotovar, jejíž jednotlivé verze se liší. "Kdo by to nechtěl podstoupit, ať píše romány a ne hry," řekl dramatik, který se prý nemá v těchto dnech nejlíp, protože je trošku nemocný. Zmocnil se ho prý jakýsi exotický bacil. Ale snad už odchází, dodal.

"Mám se jako každá jiná žena, která musí skloubit pracovní povinnosti s předvánoční pohodou. Ještě jsem nestačila bilancovat, ani jsem si neuvědomila, že se blíží konec roku," podotkla Havlová. To, že se stali prarodiči, si prý Havlová užívá víc, než s vlastní dcerou Ninou, neboť tehdy hodně točila.

"Mě především zaujalo něco, co jsem měl už vědět snad 50 let. U něj (mimina) někdo pořád musí být - otáčet ho, dělat na něj 'ňu ňu ňu', uklízet po něm," řekl Havel. Postěžoval si, že jako "bacilonosič" je k vnučce málo připouštěn.

Vánočním překvapením rozhlasového pořadu byli Žaneta Fuchsová a Milan Šimáček - děti Dagmar Havlové ze seriálu Chobotnice z druhého patra, s nimiž se neviděla od poloviny 80. let. Obě dětské hvězdy které tehdy natočily desítky titulů, se ale na konzervatoř nedostaly. "Štěstí potřebuje každý," řekl Cibulka, který exprezidenta překvapil dalším hostem, jeho jmenovcem kominíkem Václavem Havlem z Tábora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám