Hlavní obsah

Něžné barvy vykouzlí na vánočním stole dokonalou zimní atmosféru

Novinky, tnk

Až do Štědrého dne se pořád ptáme, jestli napadne nebo nenapadne sníh a přejeme si, aby Vánoce byly opravdu bílé. Když ale nenapadne, nezoufejte, připravili jsme pro vás vizuální inspiraci, díky níž budete mít dojem, jakoby nasněžilo u vás doma. Efektu docílíte použitím bleděmodré barvy a kovového lesku v kombinaci s bílou krajkou.

Článek

Do interiéru, který má vypadat jako zimní krajina, se skvěle hodí vyšívané, paličkované dečky po babičce. Zkuste jimi dekorovat slavnostní stůl s bleděmodrým nebo tmavě modrým ubrusem.

.: Jemná krajka na slavnostní vánoční stůl patří.foto: Quelle Na okna nalepte obyčejné vločky vystřižené z papíru za pomoci překládání. Děti s tím rády pomohou a ještě si užijete příjemné kreativní odpoledne.

Obyčejný stůl změníte ve sváteční díky několika trikům

Na čem se o Vánocích vyplatí nešetřit jsou ubrousky. Stojí pár korun a jednoduchý vánoční stůl dovedou podstatně vylepšit. Pro slavnostní stolování bychom měli vybrat ubrousek o velikosti 40 x 40cm. Měl by být látkový nebo vyrobený ze speciální netkané textilie.

.: Obyčejný ubrousek se může stát dominantou slavnostního stolu pokud jej šikovně složíte.foto: Sunex Kupka

Pěkným papírovým ubrouskem sice nikoho neurazíte, pro slavnostní večer ale alespoň zvolte ornamentální nebo výraznější vzor.

Příbory musí být správně umístěné

Příbory můžete vložit do ubrousku - když jej poskládáte tzv. jako kapsu a nebo položit na něj - pokud ubrousek klasicky přehnete napůl. Nezapomeňte, že příbor na hlavní chod se klade nejblíže talíři, pak teprve následují příbory pro další chody. Nůž se k talíři přikládá ostřím.

O Vánocích začínáme většinou předkrmem, nůž a vidličku na něj položíme nejdále od talíře, začínáte-li polévkou, bude na pravé straně ležet nejdále od talíře lžíce.

.: Lesklé látky umocní slavnostní atmosféru.foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Stejně tak pomohou i svíčky, když vyberete ty správné, vytvoří vám intimní atmosféru, která by o Vánocích neměla chybět. Nešetřete jimi, originální kusy si můžete lehce vyrobit i sami doma. Jak na to se dočtete zde .

.: Vonné svíčky s jemným vánočním motivem na skleněném podkladu.foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Pěkných světelných efektů dosáhnete zapálením svíček a umístěním kovových dekorací na stůl. Nebojte se použít zrcadlo, postavte na něj svíčky a nechte světlo, aby se odráželo všemi směry.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám