Hlavní obsah

Vánoční Monkey Business s Glennem Hughesem z "Párplů"

Novinky, Stanislav Dvořák

Králové českého funku Monkey Business absolvují ve středu tradiční vánoční koncert v pražské Lucerně. Hvězdným hostem večera bude Glenn Hughes, bývalý baskytarista a zpěvák legendárních Deep Purple, který s Monkey Business spolupracoval na albu Kiss Me On My Ego.

Článek

Koncert uzavře podzimní část turné nazvaného Již týden jsme jedna ze 198 nejlepších kapel na světě Tour 2008. Nebudou chybět originální kostýmy a předskokanka Tereza Černochová se skupinou Showstation. Na pódium se v plné síle vrátí již dvojnásobná matka Tonya Graves, která měla poslední tři měsíce kratší rodičovskou přestávku.

Monkey Business letos v březnu obdrželi za svou poslední desku Objects Of Desire And Other Complications několik ocenění. Stala se albem roku v žánru pop a dance, Leila Geislerová, Roman Holý a Pavel Mrázek byli za svou výtvarnou práci oceněni v kategorii Obal roku a videoklip k písničce Kit Bike se stal nejlepším ve své kategorii.

Na koncertě má zaznít i některá ze skladeb právě připravovaného nového alba Twilight of Jesters, které by se mělo objevit na pultech obchodů v únoru příštího roku.

Hostující Glenn Hughes hrál s Deep Purple, v 80. letech také s Black Sabbath a v současné době s Chadem Smithem a Davem Navarrem z Red Hot Chili Peppers. Se svojí poslední sólovou deskou First Underground Nuclear Kitchen byl nominován na americké Grammy.

Reklama

Výběr článků

Načítám