Hlavní obsah

Vánoční stres vede mladistvé k sexu a alkoholu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Přicházejí Vánoce, čas klidu, míru a rozjímání, uvádí křesťanský kalendář. Jenže většina lidí je právě na konci roku vystresovaná a nervózní víc než kdykoliv jindy. A nejinak je tomu v případě teenagerů, které však nestresují svátky a přípravy na ně, ale touha po sexu.

Foto: Profimedia.cz

Mladí lidé mají o Vánocích sex častěji.

Článek

Mladí v tomto období cítí tlak, že by měli souložit více než kdy jindy, a také to dělají. Z průzkumu u tisíce třinácti až sedmnáctiletých Britů vyplynulo, že více než třetina z nich měla o Vánocích sex spíše než v jiném období roku.

Dvě třetiny dotázaných uvedlo, že ve vánočním čase konzumuje častěji alkohol. A čtvrtina z mladých Britů pak uvedla, že se cítí být stresována tím, že by o Vánocích jaksi „měla souložit“.

Britští rodiče se s dětmi o sexu příliš nebaví

Výsledky vyplývají z průzkumu ke kampani Time to Talk (Čas povídat si), která se v Británii snaží přimět rodiče k dialogu o sexu s dětmi.

Britští rodiče mají totiž ve většině případů neustále pocit, že sex je něco, co provozují jen děti jiných rodičů.

Britští rodiče mají totiž ve většině případů neustále pocit, že sex je něco, co provozují jen děti jiných rodičů.

Nejvíce pak k sexu nutí a přimějí teenagery právě vrstevníci (v 58 procentech případů) a nikoli média (15 procent). Chlapecké skupiny vyvíjejí ohledně sexu více tlaku, zažívá ho 77 procent chlapců. K novým zkušenostem se ale navzájem povzbuzují i dívky, podle průzkumu takový tlak zažila více než polovina dotázaných.

Reklama

Související témata:

Související články

Britney přišla o roli Panenky Marie

Na konci minulého roku se v titulcích na stránkách novin objevil filmový producent Philippe Rebboah, který právě oznámil svůj záměr obsadit tehdy chaotickou...

Výběr článků

Načítám